Byggeri af supersygehus risikerer at trække ud

Foto: colourbox
Udgivet Opdateret

Det bliver angiveligt langt dyrere end forventet at bygge det kommende supersygehus i Gødstrup ved Herning.

Det står klart, efter Region Midtjylland har modtaget bud på opførelsen af på første halvdel af råhuset, der skal rumme akutmodtagelsen og en række sengeafsnit, skriver aoh.dk.

Sygehusdirektør Henning Vestergaard fra Hospitalsenheden Vest i Region Midtjylland oplyser, at regionen havde budgetteret denne del af byggeriet til 176,4 millioner kroner, men det billigste bud fra de tre bydende konsortier, som politikerne blev præsenteret for tirsdag formiddag, lå 70 millioner kroner over rammen.

Derfor vil hospitalsledelsen og direktionen i Region Midtjylland nu analysere handlemulighederne, og der vil snarest muligt og inden for to uger blive truffet en endelig beslutning om den videre proces.

»Nu dykker vi ned i det og ser på, om der er noget, der er anderledes, end rådgiverne har forventet. Så må så tage stilling til, om vi skal lave et nyt udbud. Om det skal være en ommer,« siger Henning Vestergaard til aoh.dk.

Sygehusdirektøren afviser over for lokalmediet, at ledelsen allerede på nuværende tidspunkt vil benytte det såkaldte sparekatalog, der er oprettet, hvis økonomien skulle skride i byggeprojektet. Sparekataloget omfatter blandt andet et sengeafsnit, patienthotel og et kapel.

Et nyt udbud kan i sidste ende rykke ved den samlede tidsplan for byggeriet af hele storsygehuset.

Powered by Labrador CMS