Chokolade stopper aldring - men du bør alligevel undgå det

Chokolade skader mere, end det gavner

Chokolade har få fordele, men har også ulemper
Offentliggjort

Det lyder næsten for godt til at være sandt. 

Et stof i mørk chokolade bliver nu sat i forbindelse med langsommere biologisk aldring. 

Forskningen peger på theobromin, som er et naturligt indholdsstof i kakao. 

Alligevel advarer forskerne mod at bruge chokolade som genvej til et længere liv. Det skriver New York Post.

Stoffet der gør forskellen

Theobromin er kendt for sin bitre smag og findes især i mørk chokolade. 

Ifølge et nyt studie fra King’s College London har personer med højere niveauer af theobromin i blodet i gennemsnit en lavere biologisk alder. 

Biologisk alder handler ikke om fødselsår, men om cellernes tilstand og hvor slidte kroppens systemer er.

Forskerne har blandt andet målt kemiske ændringer i DNA og længden af telomerer, som er de beskyttende ender på kromosomerne. 

Kortere telomerer forbindes med øget risiko for sygdomme som hjertekarsygdom og type 2 diabetes.

Hvorfor chokolade ikke er løsningen

Resultaterne betyder dog ikke, at man bør skrue op for chokoladeindtaget. 

Mørk chokolade indeholder også store mængder fedt og kalorier, som på sigt kan belaste helbredet.

“Vi siger ikke, at folk bør spise mere mørk chokolade,” understreger Jordana Bell og peger på, at formålet er at forstå kroppens mekanismer bedre.

Forskning åbner nye spor

Forskerne undersøger nu, om theobromin virker alene eller sammen med andre stoffer i kakao, som polyfenoler. 

Indtil videre er konklusionen klar. 

Chokolade er ikke en anti aging kur, men studiet kan bane vej for nye indsigter i, hvordan kosten påvirker aldring på celleniveau.

Powered by Labrador CMS