Chr. Hansen stærkt ud af første halvår

Direktørerne Ole Andersen og Cees de Jong kan godt smile bredt. Foto: Morten Larsen/Presse
Udgivet Opdateret

Ingrediensvirksomheden Chr. Hansen kom stærkt ud af de første seks måneder i selskabets skæve regnskabsperiode, der løbet fra september til august.

Den organiske vækst i omsætningen lyder på 11 pct. og er især trukket af Health & Nutrition-divisionen, der voksede med hele 24 pct. i regnskabsårets første seks måneder.

Selskabets store division Cultures & Enzymes voksede med otte pct. organisk, mens divisionen, der sælger naturlige farver voksede otte pct.

Samlet nåede omsætningen 397 mio. euro i første halvår, hvilket er en vækst målt i kroner på 13 pct. Det skyldes blandt andet udviklingen i dollarkursen.

Driftsindtjeningen, EBIT, voksede med ni pct. til 96 mio. euro.

Chr. Hansens adm. direktør Cees de Jong glæder sig over selskabets resultater i første halvdel af regnskabsåret 2014-15, og fremhæver især en stærk vækst i de to divisioner, der er baserede på mikrobielle teknologier.

»Det er også lovende at de den højere vækst i Natural Colors Division i andet kvartal. Vores Natures No. 1-strategi fortsætter med at viser retningen for virksomheden, og vi ser gode fremskridt inden for vores strategiske initiativer,« udtaler Cees de Jong i forbindelse med regnskabet.

Cees de Jong fremhæver også, at selskabet har haft et stærkt cash flow i første halvår.

Trods de gode resultater for første halvår, som ligger lidt over, hvad flere analytikere havde forventet, fastholder Cees de Jong de tidligere udmeldte forventninger til hele regnskabsåret 2014-15.

Den organiske vækst ventes således at lande på syv til ni pct., mens EBIT-marginen før særlige udgifter ventes at lande højere end 26,5 pct.

Efter årets første seks måneder lå EBIT-marginen på 24,2 pct. mod 25 pct. året før.

Samtidig er der godt nyt til selskabets aktionærer. Chr. Hansens bestyrelse med bestyrelsesformand Ole Andersen i spidsen har besluttet at udbetale et ekstraordinært udbytte på 115 mio. euro i forbindelse med offentliggørelsen af næste kvartalsregnskab. Det sker ifølge halvårsmeddelelsen for at sikre en »kapitalstruktur, der er i aktionærernes bedste interesse«.

Powered by Labrador CMS