Christian Eriksens redningsmand genopliver mand i Parken

En 24-årig FCK-fan fik hjertestop i Parken i tirsdags, men blev genoplivet med hjælp fra FCK's sundhedsstab

Udgivet Opdateret

Der er godt nyt om den FC København-fan, der i tirsdags måtte modtage behandling i Parken under Champions League-kvalifikationskampen mellem FCK og Trabzonspor.

Mandag kan FCK meddele på sin hjemmeside, at den 24-årige tilskuer fik hjertestop, og at han med hjælp fra medfans, FCK-læge Morten Boesen og FCK-behandler Johannes Mackeprang blev genoplivet.

I bedring

Herefter blev tilskueren bragt i ambulance til Rigshospitalet. Efter at have været i koma og respirator er han nu igen vågen og har det efter omstændighederne godt.

Eriksen faldt om

Christian Eriksen faldt om og fik hjertestop i Parken i København 12. juni under EM-kampen mod Finland.

Kampen blev afbrudt, mens Eriksen fik førstehjælp. Det lykkedes at genoplive fynboen, som blev fragtet til Rigshospitalet til yderligere undersøgelser.

Herefter blev kampen genoptaget med en finsk 1-0-sejr til følge.

Hjertespecialisterne fandt det efter grundige undersøgelser nødvendigt at indoperere en ICD-enhed, der er en avanceret pacemaker.

Spørgsmålet er, hvad det betyder for Eriksens karriere, da der i Italien er skrappere krav end andre steder til sportsudøvere med hjertesygdomme.

Ifølge italienske protokoller kan man ikke umiddelbart blive godkendt som sportsudøver, hvis man har fået indopereret en pacemaker, som er tilfældet med Eriksen.

I protokollen Cocis 2017, som lægerne i Italien bruger til at vurdere, om der kan gives tilladelse til at dyrke sport ved hjertesygdomme, står det beskrevet, at der ikke kan gives tilladelse til at dyrke sport, hvis man har indopereret en ICD-enhed, når der er tale om en sport med risiko for traumer.

Kilde: Ritzau/Tipsbladet/TV 2

- Vi er lettede og glade for, at den unge FCK-fan blev reddet via en stor holdindsats. Det var en voldsom oplevelse for mange, og har man brug for hjælp med at bearbejde det, så anbefaler vi, at man kontakter egen læge, skriver FCK på sin hjemmeside.

Kampen afbrudt

Kampen mellem FCK og Trabzonspor var afbrudt i få sekunder, mens FCK-lægen banede sig vej op på tribunen. Det har ikke tidligere været meldt ud, hvad der lå bag det akutte behov for lægehjælp, men allerede dagen efter kampen kunne FCK meddele, at den uheldige fan var indlagt på Rigshospitalet.

Morten Boesen ses her på et pressemøde, efter at han genoplivede Christian Eriksen.
Morten Boesen ses her på et pressemøde, efter at han genoplivede Christian Eriksen.

Morten Boesen er også læge for det danske herrelandshold. Han var med til at genoplive Christian Eriksen i nationalarenaen, da den danske landsholdsstjerne faldt om under EM-kampen mod Finland 12. juni sidste år.

Powered by Labrador CMS