Cigaretter flød i køkkenet: Pizzeria får sønderlemmende kritik

Fødevarestyrelsen har uddelt en sur smiley til et pizzeria, men ejeren ønsker ikke at kommentere sagen.

Pizza Expressen i Ribe har fået et rap over nallerne. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Der er få ting, som kan få mundvandet til at løbe som en pizza i ny og næ, men vil man besøge Pizza Expressen i Ribe, så bør man måske overveje sit besøg igen. Fødevarestyrelsen er nemlig ude med en hård kritik af pizzastedet, som har fået en sur smiley efter sit seneste besøg.

Virksomheden bliver særligt kritiseret for sin mangelfulde rengøring og virksomhedens egenkontrol. I kontrolrapporten fremgår det, at der i en kummefryser i køkkenet bliver fundet en hel kasse laks på ti kilo, som ligger i en kummefryser – problemet er dog, at laksen kun er delvist frossen. Her var virksomhedens svar, at laksen var sat i fryseren dagen før, samt at denne fødevare er til privatbrug.

Dette har fået fødevarestyrelsen til at rynke på næsen og givet virksomheden en vejledning i, at det er vigtigt at splitte private fødevare fra dem, der er tiltænkt kommercielt brug.

Et kapitel for sig

I Fødevarestyrelsens kontrol fremgår det, at Pizza Expressen har fået et bødeforlæg på 5.000 kroner, da emhætten ved friture og stegeren var rengjort ved ribberne, men at emhætten ellers var fedtet og beskidt på fladerne og på ydersiden.

I rapporten står der blandt andet, at ‘der kunne aftørres et sort lag skidt/olie omkring emhætte’. Ikke nok med det, så står der, at hele området omkring emhætten trænger til rengøring.

Men går man ud i kølerummet, så gemmer den mangelfulde rengøring på endnu et lag. Her sejlede fødevarer som cocktailpølser og kebab i kødsaft fra råt hakket oksekød. Deslige lå denne kødsaft ud over gulvet, samtidig med at dette dryppede ned på to spande med tomatsauce, hvor låget var i stykker. Det betyder, at der potentielt set kan have dryppet kødsaft direkte ned i pastasaucen.

Massive problemer

I den 1 time og 45 minutter lange kontrol fandt fødevarestyrelsen også, at der var fedtet i køkkenet, mens der ved siden af komfuret stod flere askebægere med cigaretskodder. Væggene mellem komfuret og vasken var sort af ‘skidt/skimmel’, skriver Fødevarestyrelsen blandt andet.

– Det er Fødevarestyrelsens vurdering at alle lokaler, inventar og udstyr trængte til en rengøring og oprydning og virksomheden var vejledt i at komme hele vejen rundt, står der blandt andet i rapporten.

Pizzeriaet havde blot den bemærkning, at de troede, at Fødevarestyrelsen først ville komme efter to måneder. Da Newsbreak.dk forsøgte at komme i kontakt med ejeren af Pizza Expressen i Ribe var svaret kontant.

– Jeg har ikke lyst til at give nogen kommentar. Du må have det godt. Hej, siger Hamid Faiz.

Powered by Labrador CMS