Contador vinder cykelpris igen-igen

Newspaq
Udgivet Opdateret

Tinkoff-Saxos kaptajn Alberto Contador har vundet den hæderkronede Velo d’Or, som uddeles hvert efterår.

Alberto Contador har haft en bedre sæson end Tour de France-vinderen Vincenzo Nibali.

Det mener i hvert fald et udsnit af de journalister og eksperter, som kårer årets bedste cykelrytter for det franske magasin Velo Magazine, som er tæt knyttet til den franske sportsavis L’Equipe.

Alberto Contador, der kører for Tinkoff-Saxo-holdet, som har Bjarne Riis som sportslig leder, vandt afstemningen knebent foran Nibali. Italieneren må dermed nøjes med andenpladsen for andet år i træk. I 2013 vandt briten Chris Froome (Sky) afstemningen.

Bag Contador og Froome var der behørig afstand til Alejandro Valverde (Movistar), Nairo Quintana (Movistar) og verdensmester Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step).

Efter at han måtte af udgå af Tour de France efter et styrt, vendte Alberto Contador tilbage og vandt sit hjemlands etapeløb Vuelta a Espana. Tidligere på året vandt han også etapeløbene Tirreno-Adriatico og Baskerlandet Rundt.

Han tog andenpladser i optaktsløbet Critérium du Dauphine, Katalonien Rundt og det portugisiske etapeløb Volta ao Algarve. Han endte også som nummer to på world touren efter Alejandro Valverde.

Spanieren vandt prisen for fjerde gang. Sidst han vandt den, var i 2007, 2008 og 2009.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS