Danfoss-boss til regeringen: Asylreglerne er for rigide

Danfoss-boss sender brev til regeringen om “rigide” asylregler. Foto: Uffe Weng
Udgivet Opdateret

Der er behov for ændringer i de danske asylregler, så det bliver nemmere at få asylansøgere og kvoteflygtninge i beskæftigelse. Det mener en af Danmarks mest indflydelsesrige erhvervsmænd: Bestyrelsesformand i Danfoss A/S Jørgen Mads Clausen.

Derfor har han skrevet et brev til Folketingets Udlændinge-, Integrations-, og Boligudvalg, hvor han gør opmærksom på, hvad han oplever som problemer ved den danske lovgivning.

Jørgen Mads Clausen har selv taget initiativ til Asylprojekt Sønderborg, som forsøger at matche det lokale handels- og erhvervsliv med syriske asylansøgere. Det er på vegne af projektet, at han har skrevet brevet.

»Reglerne på området er for rigide, og det, håber vi, vil blive ændret fremadrettet, hvilket vi meget gerne vil i dialog med jer om,« skriver Jørgen Mads Clausen i brevet.

Asylprojekt Sønderborg har igangsat en række initiativer, der skal »forberede asylansøgere bedst muligt til det danske arbejdsmarked.« Ifølge brevet har initiativerne positiv effekt, men de bliver bremset af »regulative udfordringer.«

»Blandt andet tages der i det offentlige integrationsforløb ikke højde for individuelle behov, hvilket i mange tilfælde umuliggør en effektiv indsats fra kommunernes side,« skriver Jørgen Mads Clausen i brevet.

»Der opstår ligeledes uhensigtsmæssige udfordringer, når en asylant er visiteret til én kommune og efterfølgende tilbydes job i en anden kommune – for eksempel Sønderborg.«

En strammere udlændingepolitik var et kardinalpunkt for Venstre i valgkampen, og i regeringsgrundlaget hedder det, at »Regeringen ønsker en ny, stram og konsekvent udlændingepolitik, der skal sikre et åbent Danmark for dem, der kan og vil. Og lukke dørene for dem, som ikke vil.«

Men ifølge Jørgen Mads Clausens brev er det med de »rigide« asylregler for svært at hjælpe asylansøgere og flygtninge ind på arbejdsmarkedet.

Powered by Labrador CMS