Dansk fodboldspiller slipper for straf

Hannover 96s danske Leon Andreasen (nr 3 fra venstre) har netop scoret med hånden. Han slipper dog for straf. Foto: Maja Hitij/Scanpix
Udgivet Opdateret

Den danske fodboldspiller Leon Andreasen slipper for karantænestraf, selvom han scorede med hånden i kamp for sin klub i den tyske Bundesliga.

Det er det tyske fodboldforbund, der har vurderet sagen og kommet frem til, at Leon Andreasen ikke skal tildeles en karantæne på grund af episoden.

Det meddeler forbundet torsdag aften via dets hjemmeside.

»Vi har undersøgt sagen i detaljer, og i sidste ende har dommeren truffet en beslutning om, at spilleren kun ville være blevet straffet, hvis Andreasen i dommerens undersøgelse havde svaret i strid med sandheden. Det var ikke tilfældet,« lyder begrundelsen.

Leon Andreasens kontroversielle mål blev scoret i weekenden, da danskeren brugte hånden til at lave sejrsmålet mod FC Köln i Bundesligaen.

Efterfølgende erkendte Leon Andreasen, at han havde brugt hånden. Men kampens dommer vurderede i situationen ikke, at det var danskerens hånd, der skubbede bolden i mål.

Derfor tog det tyske fodboldforbund i første omgang sagen op, men valgte så at lade Leon Andreasen slippe og undgå karantæne.

Dermed kan Leon Andreasen fortsat optræde for Hannover 96 og derigennem måske spille sig tilbage på det danske fodboldlandshold til de afgørende kampe mod Sverige om at komme med til EM i Frankrig til sommer.

Powered by Labrador CMS