Dansk målhelt: -Alt stod stille

Jens Stryger Larsen var særdeles bevæget, da han efter sin flotte scoring skulle sætte ord på sin situation

Udgivet Opdateret

Jens Stryger Larsen har været hårdt prøvet i denne sæson, men mandag blev han dagens mand i skysovs, da Danmarks fodboldlandshold slog Østrig med 2-1 på udebane.

Med en smuk afslutning mod fjerneste stolpe krøllede han kuglen i netmaskerne og sørgede for sejren efter en kamp, hvor danskerne måtte kæmpe hårdt for de tre point til kontoen i Nations League.

Jens Stryger Larsen har været frosset ude i sin italienske klub, Udinese, siden slutningen af oktober sidste år, så scoringen faldt på et tørt sted.

- Jeg har været ude på den kolde tribune i syv måneder, og jeg har gjort, hvad jeg kunne hver eneste dag for at stå her, sagde Stryger Larsen til TV 2, inden han måtte afbryde sig selv, fordi tårerne pressede sig på.

- Jeg bliver rørt. Jeg er lige blevet far for en uge siden. Hold kæft, det er fedt. Det gik i slow motion, da bolden strøg over mod hjørnet. Alt stod stille, siger han.

Takkede nej til kontrakt

Jens Stryger Larsen er blevet holdt ude i Udinese, fordi han har takket nej til en kontraktforlængelse. Hans ophold i Italien havde ellers været rigtig godt, inden det ikke var det længere.

- Jeg har spillet fast i fire år, og så ender det brat på den måde. Så det var ekstra dejligt at lave sådan en kasse, siger Jens Stryger Larsen til TV 2.

Danmark hang i bremsen i store dele af opgøret. Pierre-Emile Højbjerg bragte danskerne på 1-0 i første halvleg, men efter pausen var østrigerne i teten.

Efter en brøler i defensiven udlignede Xaver Schlager efter 67 minutter, men Jens Stryger Larsens flotte mål sørgede for sejr og tre point.

Glæden var til at få øje på, da Jens Stryger Larsen bankede Danmark til sejr.
Glæden var til at få øje på, da Jens Stryger Larsen bankede Danmark til sejr.

Fører gruppen

Danmark har nu seks point efter to kampe i Nations League og fører gruppen med tre point ned til Østrig.

Frankrig og Kroatien følger efter med et point hver.

Powered by Labrador CMS