Dansk ø ramt af colombiansk corona-variant

Bornholm har været ramt af smitte med særlig variant. Nu viser det sig, at det er colombiansk variant

Udgivet Opdateret

Bornholm har været ramt af et smitteudbrud med en særlig variant af coronavirus.

Der er tale om varianten B1621. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed i en mail. Varianten udspringer fra Colombia.

– Statens Serums Instituts undersøgelse viser, at det er den særlige variant B1621, der også tidligere er set tilfælde af i Danmark, skriver styrelsen.

Onsdag oplyste styrelsen, at omkring 20 personer var smittet med en særlig variant, men ikke hvilken der var tale om. Ifølge styrelsen er udbruddet under kontrol og smitten inddæmmet.

Omkring 20 personer var da testet positive, oplyste Styrelsen for Patientsikkerhed på Twitter.

“Holder øje med varianten”

Den colombianske variant er klassificeret som en variant, man holder øje med, hos ECDC.

Den er til gengæld ikke i gruppen af varianter, som man er bekymret for. På den liste er den britiske, sydafrikanske, brasilianske og indiske, som alle har været registreret i Danmark.

Der var torsdag og fredag skruet op for testindsatsen på øen med to midlertidige testcentre.

7.500 testet

7500 er blevet PCR-testet på Bornholm i løbet af to dage. Det oplyste Helle Holm, centerleder hos Testcenter Bornholm, til TV2 Bornholm fredag.

Alle, er havde opholdt sig på Bornholm i og omkring pinsen blev “af forsigtighedsprincip” opfordret til at lade sig teste.

Den colombianske variant blev første gang opdaget i januar, og der er tegn på, at den kan være mere smitsom, og at vacciner muligvis ikke er lige så effektive over for varianten.

Det oplyser Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol (ECDC) på sin hjemmeside.

Powered by Labrador CMS