Dansk sygeplejerske frygtes smittet med ebola

Arkivfoto: Thomas Peter/Scanpix
Udgivet Opdateret

En dansk sygeplejerske, som kan være blevet smittet med ebola, er blevet hentet hjem fra Sierra Leone af det danske forsvar. Det oplyser Værnsfælles Forsvarskommando.

Smittefaren opstod, da sygeplejersken fjernede sin ansigtsmaske og hætte og fik revet et hul på sin ene beskyttelseshandske.

Sygeplejersken er blevet modtaget på Aarhus Universitetshospital til undersøgelse og observation.

Sundhedsstyrelsen vil i samarbejde med hospitalet lave en nærmere risikovurdering på baggrund af observationerne.

Sygeplejersken har været udsendt med Forsvaret og har arbejdet på et behandlingscenter for ebolapatienter i Port Loko.

Enhedschef i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm siger:

»Hun har i forbindelse med en rutinemæssig rensning, hvor hun skulle tage arbejdsdragten af, fået revet hul på sin ene beskyttelseshandske, da hun skulle afmontere ansigtsmaske og hætte.«

Sygeplejersken er torsdag ankommet til Aarhus Universitetshospital.

»På baggrund af hændelsen har Forsvaret valgt at hjemtage sygeplejersken til observation og undersøgelse, og det, synes vi, er en rigtig god idé. Hun er lige blevet modtaget på Aarhus Universitetshospital på Skejby til observation og undersøgelse, og vi er i meget tæt dialog med sygehuset. Og lige så snart vi får en vurdering fra lægerne på Skejby, så vil vi lave en vurdering i forhold til den videre håndtering,« siger Søren Brostrøm.

Hvis risikovurderingen viser, at der er en lav risiko for smitte, kan sygeplejersken blive udskrevet, hvorefter hun i tre uger skal være opmærksom på, om hun får feber eller andre symptomer.

Er der derimod høj risiko for smitte, skal sygeplejersken overvåges tæt i en periode på tre uger med daglige temperaturmålinger.

Ebolavirussen hærger i det vestlige Afrika – især i Sierra Leone, hvor sygeplejersken befandt sig – og er ekstremt dødelig.

BNB

Powered by Labrador CMS