Dansker i thailandsk fængselsmareridt: Udleveringen i en kritisk fase

Den danske erhvervsmand Peter Jensen er på andet år fængslet i Thailand i det, han kalder et mareridt. Verserende sager besværliggør udleveringen til Danmark, fortæller Nordjyske.

Danske Peter Jensen er fængslet i Thailand på andet år, men verserende sager besværliggør udleveringen til Danmark. Foto: Politi
Udgivet Opdateret

– I vores afdeling er vi 374 mennesker på et areal på 200 kvadratmeter. Vi sover direkte på gulvet – som sardiner i en dåse.

Sådan har den nordjyske erhvervsmand Peter Jensen tidligere over for Nordjyske beskrevet fængselsforholdene i Thailand, hvor han nu på andet år sidder fængslet. Verserende sager besværliggør udleveringen til Danmark, skriver avisen, der nu igen har været i skriftlig kontakt med manden.

Anholdt i 2014

I Phuket Provincial Prison, hvor Peter Jensen er indsat, er overfald og sygdom dagligdag, fortæller han. Han blev anholdt på en restaurant i Thailand tilbage i 2014. Han blev sigtet for økonomisk kriminalitet. Efter fængslingen gik hans forretninger i Thailand ifølge eget udsagn i stå, og derpå er han blevet dømt for ‘snyd’ og gæld, men senere frifundet i to retsinstanser for tyveri på en byggeplads. Han blev benådet i forbindelse med den thailandske dronnings fødselsdag. Alligevel kan han ikke blive udleveret til Danmark.

– Jeg har fået nok, skriver Peter Jensen i et brev til Nordjyske.

En thailandsk dommer har nemlig endnu ikke afgjort, om sagen om tyveriet på byggepladsen skal behandles i den thailandske Højesteret. Han er vred over, at den danske stat insisterer på at gennemføre sagen mod ham, selv om han allerede har afsonet rigeligt i Thailand. Den danske fængslingskendelse bremser ifølge Peter Jensen udleveringen til sit hjemland.

Ingen kommentarer

Nordjyllands Politi har over for Nordjyske, der har dækket sagen intenst, ikke ønsket at kommentere på oplysningerne i brevet fra erhvervsmanden.

– Min kommentar lige nu er ingen kommentarer, skriver specialanklager hos Nordjyllands Politi David Schmidt Hvelplund i en mail til avisen og påpeger, at deportationen af Peter Jensen er inde i en kritisk fase.

50-årige Peter Jensen er hovedperson i en sag om grov moms- og skattesvindel i Danmark.

Powered by Labrador CMS