Danskerne slår rekorden

I tredje kvartal tog danskerne realkreditlån for 43,5 milliarder. Det er det højeste i statistikkens levetid

Det er eksploderet og har ikke været så højt siden 1995
Det er eksploderet og har ikke været så højt siden 1995
Udgivet Opdateret

Det er efterhånden en velkendt historie, at boligmarkedet er buldret frem under corona, og nu bliver det bekræftet af endnu et tal. 

Danskerne lånte i tredje kvartal rekordmange penge i realkreditinstitutterne. Det viser tal fra brancheorganisationen Finans Danmark.

Her blev der lånt 43,5 milliarder kroner til boligkøb. Det er det største udlån på et kvartal i levetiden for statistikken, der er lavet siden 1995.

Steget stejlt

Det store udlån kommer ifølge Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og Ejendomsfinansiering, oven på et stort antal handler i første halvdel af året.

- En boligkøber får først sit lån, når de overtager boligen, og typisk går der noget tid, før det sker.

- Det kan forklare den stigning i udlån, vi ser, selv om handelsaktiviteten i den seneste periode har været dalende, siger han i en pressemeddelelse.

Boligpriserne er steget stejlt under corona, og til salg-skiltene er hurtigt blev fjernet igen. Men den seneste tid er markedet gået lidt ned i gear.

I tredje kvartal blev der ifølge tal fra Bolgsiden, der er ejet af landets mæglere, solgt 20 procent færre boliger end den samme periode sidste år.

Powered by Labrador CMS