Danskerne vil have denne forsikring

2,3 millioner personer i Danmark har en sundhedsforsikring. Der er særlig efterspørgsel på psykologbehandling

Det er ikke sæson-snue, der trækker danskerne til. Det er noget helt andet.
Det er ikke sæson-snue, der trækker danskerne til. Det er noget helt andet.
Udgivet Opdateret

Mere end 2,3 millioner i Danmark er nu dækket af en sundhedsforsikring, som for eksempel kan give en hurtigere knæoperation på et privathospital eller behandling hos en psykolog.

Tallet er steget med 500.000 personer de seneste fem år. Det viser en analyse fra brancheorganisationen Forsikring & Pension, skriver Politiken.

Langt de fleste har sundhedsforsikringen som en del af deres løn eller pension, men der har dog også været en markant stigning i antallet, der selv tegner en forsikring.

Stress og psykolog trækker

På den front er antallet af sundhedsforsikringer steget fra 60.000 i 2018 til 152.000 i 2020. Her er det ikke mindst muligheden for at få hurtigere psykologbehandling, som bliver brugt.

Det giver mulighed for at komme langt hurtigere til sammenlignet med en henvisning fra ens læge. Det forklarer Karina Ransby, underdirektør i Forsikring & Pension, til Politiken.

Samme melding kommer fra forsikringsselskabet Danica, som over de seneste fem år har set en stigning på 65 procent fra kunder, der ønsker behandling for stress eller andre psykologiske knæk.

Findes ikke her

De nye tal viser tydeligt, at danskerne forsikrer sig mod sygdom som aldrig før, mener Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi på Syddansk Universitet. Det gælder dog næsten udelukkende privatansatte.

- Disse ordninger findes stort set ikke på offentlige arbejdspladser. Her er holdningen eksempelvis blandt ansatte i sundhedssektoren, at det vil være lidt af en falliterklæring, hvis de tegner private forsikringer, der giver dem mulighed for at behandling på et privathospital, siger han til Politiken.

Sundhedsforsikringer

- En sundhedsforsikring er en forsikring, som bl.a. omfatter mindre operationer og psykologisk behandling, og som fungerer som et supplement til det offentlige sundhedsvæsen. En sundhedsforsikring sikrer hurtig udredning, behandling og betyder, at mange hurtigt vender tilbage til deres job. En sundhedsforsikring kan både tegnes privat og gennem arbejdsgivere.

-Sundhedsforsikringer sikrer hurtig udredning og behandling – og derved øger det muligheden for hurtigt at blive rask og vende tilbage til arbejdspladsen. Sundhedsforsikringer dækker over flere behandlingstyper og bliver typisk brugt til behandling hos kiropraktorer, fysioterapeuter, psykologer, psykiatere og til mindre operationer, som fx knæoperationer. Omkring 60 pct. af udgifterne dækker mindre operationer, men de seneste år fylder udgifterne til psykologhjælp og lignende mere og mere, og udgør nu godt 15 pct. af de samlede udgifter mod 2 pct. for 15 år siden. Her dækker en sundhedsforsikring ud over den hjælp, man typisk kan få i det offentlige.

Kilde: Forsikringogpension.dk
Powered by Labrador CMS