De har reddet dig gang på gang: Snart kan de være fortid

EU vil forbyde en række ting, som alle danskere brugere på ugentlig basis.

Udgivet Opdateret

Har du en inderlig trang til at komme ørevoks til livs eller frygter du, at læbestiften ryger af, når du skal have noget at drikke.

Så skal du nok til at hade den Europæiske Union, men er du derimod en fortaler for miljøet, så skal du nok til at kippe i dine hænder. Europa-Parlamentet har nemlig stemt ja til at begrænse brugen af bestemte plastprodukter. Lovforslaget skulle være vedtaget for at beskytte miljøet.

Men som det er med så meget politik, så er det langt fra sikkert, at lovforslaget kan godkendes. I EU skal et lovforslag nemlig forbi en afstemning i Ministerrådet.

I artiklen øverst kan du se nogle af de produkter, der kan ende med at blive ramt af forbuddet.

Et stykke ude i fremtiden

De forskellige tiltag vil træde i kraft i 2021, hvis ministerrådet kan godkende plastforbuddet. Fra 2021 vil det blandt andet blive forbudt at lave fødevareemballage i skumplast, såsom de bakker, du af og til kan købe kød i.

Forbuddet kan ende med at ændre den måde, hvorpå du drikker mælk og juice, da plastikskruelåget fremover ikke må rives løs fra flasken. Dermed skal producenter verden over til at finde nye måder at lave låg og emballager på, hvis altså forslaget bliver gennemført.

I et interview med Ing.dk udtaler Margrethe Auken stolthed over forslaget.

-I det store hele er det blevet et yes! Jeg er rigtig glad for dette her. Og jeg håber, at regeringerne i Europa kan se, at plastforbud faktisk er en folkesag, siger SF’s Margrete Auken til Ingeniøren.

Margrete Auken har været ordfører for behandlingen af forslaget hos gruppen, der i Europa-Parlamentet kaldes De Grønne.

Powered by Labrador CMS