Denne regel gælder stadig under coronakrisen

Virksomheder kan ikke nægte at modtage kontanter under coronakrisen, da kontantreglen fortsat er gældende.

Kontantreglen gælder fortsat på trods af coronakrisen. Det betyder, at en butik ikke kan nægte at tage imod kontanter. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Kontantreglen gælder fortsat på trods af coronakrisen. Det betyder, at en butik ikke kan nægte at tage imod kontanter. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Når du er ude at shoppe eller købe take away har du formentlig set, at flere virksomheder anbefaler, at kunderne betaler med kort eller mobilepay for at mindske risikoen for smittespredning af coronavirus.

Dog kan virksomheder, der tager imod kort- og mobilbetalinger, ikke nægte at tage imod kontanter, for kontantreglen er stadig gældende på trods af coronakrisen.

Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Vil ikke modtage kontanter

Oplysningen om at kontantreglen stadig er gældende kommer på baggrund af, at Forbrugerombudsmanden har modtaget en del klager fra forbrugere, der har oplevet, at butikker ikke vil tage imod deres kontanter.

Desuden er flere virksomheder også i tvivl om, om de faktisk må nægte at tage imod kontanter fra deres kunder.

Men Forbrugerombudsmanden understreger, at kontantreglen fortsat skal overholdes. Det betyder, at hvis man er en virksomhed, der tager imod kort- og mobilbetalinger, så skal man i tidsrummet mellem klokken 06.00 og 22.00 også modtage kontanter.

Skilte ændrer ikke reglen

Forbrugerombudsmanden er klar over, at mange virksomheder har droppet kontanterne for at mindske risikoen for coronavirus, Men det påpeges, at kontantreglen på ingen måde er suspenderet på trods af den situation, vi befinder os i.

Reglen kan da heller omgås ved at skilte med, at man ikke tager imod kontanter, hvis man tager imod kort- og mobilbetaling.

En undtagelse ved reglen er dog, at virksomheder, der er i særlig risiko for røveri, kun er forpligtet til at tage imod kontanter i tidsrummet fra klokken 06.00 til klokken 20.00.

Desuden omfatter kontantreglen ikke fjernsalg som onlinekøb eller ubemandede selvbetjeningsmiljøer.

Powered by Labrador CMS