- Der skal være kemi

Dommerdebutanten Kwamie Liv er ikke i tvivl om, hvad der er "X Factor" for hende

- Selvfølgelig skal man kunne synge, men det handler meget mere om helhedsoplevelsen af performancen og mennesket, lyder det fra 'X Factors' dommerdebutant, Kwamie Liv. (Arkivfoto)
- Selvfølgelig skal man kunne synge, men det handler meget mere om helhedsoplevelsen af performancen og mennesket, lyder det fra "X Factors" dommerdebutant, Kwamie Liv. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

På årets første dag kunne seerne for første gang se Kwamie Liv som dommer i "X Factor", hvor hun var med til at sende en håndfuld håbefulde talenter videre i programmet.

Og den 36-årige dommerdebutant, som selv er udøvende singer-songwriter, er ikke i tvivl om, hvad der er "X Factor" for hende.

- Selv om man synger fantastisk, er det ikke altid, at man går lige i mit hjerte. Det er faktisk nærmest ikke det, det handler om, siger Kwamie Liv og uddyber:

- Selvfølgelig skal man kunne synge, men det handler meget mere om helhedsoplevelsen af performancen og mennesket. Man skal kunne mærke, at der er noget på spil, og at folk mener det ærligt.

Ikke os

En anden vigtig faktor, som næsten er på højde med x'et, er kemi, fortæller Kwamie Liv videre.

- Jeg har lyst til at arbejde med folk, som jeg virkelig tror, jeg kan få det bedste ud af. Men det skal også fungere, siger hun og fortsætter:

- Der er nogle fantastiske mennesker, men hvor man tænker: "Det er ikke lige os, der skal lave det sammen". Samtidig er der andre, hvor man tænker: "Jeg ser det, jeg forstår det, jeg kan mærke det, og jeg tror godt, jeg kan hjælpe dig".

Måbende efter ændring

For første gang i "X Factors" verdenshistorie får dommerne ikke én kategori, men går til liveshowene med en deltager fra hver kategori - en gruppe, en ung solist og en voksen artist.

Dommertrioen, som foruden Kwamie Liv består af dj'en Martin Jensen og programmets grand old man, Thomas Blachman, blev måbende præsenteret for den store ændring efter auditionrunderne.

Klarede den

Derfor skulle de selv fordele talentmassen mellem sig, og der blev kæmpet, fortæller Kwamie Liv.

- Vi klarede den. På en måde vil jeg faktisk sige, at processen var gennemskuelig. Det var helt fint, og det, som vi alle sammen står tilbage med, er de rigtige for os hver især, siger Kwamie Liv.

- Jeg kunne ikke være mere glad. Jeg tror, det var en proces, der bragte os derhen, hvor vi havde lyst til at være, i forhold til hvem vi havde lyst til at arbejde med, lyder det fra dommerdebutanten.

"X Factor" sendes på TV 2 fredag klokken 20.00.

Powered by Labrador CMS