Derfor forkorter NBA basketballkampene: Vores koncentrationsevne er værre end guldfiskens

En guldfisk kan holde fokus i ni sekunder. Vores koncentrationsevne er lavere.

NBA vil gøre kampene kortere, så vi kan holde fokus hele vejen igennem dem.Foto: Steven Flynn / SCANPIX
Foto: Steven Flynn / SCANPIX

Udgivet Opdateret

NBA har været ude og meddele, at basketballkampene vil blive forkortet, da folk koncentrationsevne er værre end en guldfisks.

En undersøgelse fra Microsoft har afsløret, at den gennemsnitlige persons koncentrationsevne i den morderne verden med teknologi og sociale medier er helt ned på otte sekunder. Det er mindre end en guldfisks koncentrationsevne. Det skriver det amerikanske medie WFAA.

Silver har styr på det

Men hvis du er basketballfan, skal du ikke være nervøs. Kommisæren for NBA, Adam Silver, har nemlig styr på det.

Du kender sikkert de situationer i slutningen af en kamp, hvor timeout efter timeout betyder, at de sidste 30 sekunder af basketballkampen tager 10 minutter. Under en pressekonference i London inden en kamp mellem Denvers Nuggets og Indianas Pacers, fortalte Silver, at ligaen holder styr på slutningen af kampene. Det er især antallet af tilladte timeouts, der bliver overvåget.

Silver siger også, at NBA højst sandsynligt vil tage et kig på kampenes længde med friske øjne, når sæsonen slutter.

– Det er noget som jeg ved, at alle sportsgrene kigger på lige nu. Alle kigger på formatet af spillet og tiden, det tager at spille kampen, siger Silver og fortsætter:

– Det er tydeligt at folk, særligt millennials (folk født fra 80’erne og frem til starten af 00’erne), har en kort koncentrationsevne, der bliver kortere og kortere. Det er noget, vi som forretning er nødt til at være opmærksom på. Når de sidste par minutter tager ekstra lang tid, er det nogle gange virkeligt interessant for fansene. Andre gange er det ikke.

Powered by Labrador CMS