Det er smart! Ni ting du kan fikse med salt

Salt er ikke kun en praktisk smagsforstærker til maden - men kan også bruges til en række andre gøremål.

Udgivet Opdateret

Salt er utvivlsomt et de mest benyttede ingredienser, når danskerne går i køkkenet.

Det smagsforstærkende pulver kan løfte selv den mest kedelige ret til nye højder – men faktisk findes der mange andre gøremål, hvor salt er særdeles praktisk.

Salt er desuden billigt, så der kan ofte være mange penge at spare ved ty til saltbøssen frem for andre dyre produkter.

I galleriet ovenfor kan du se ni ting, du sagtens kan bruge salt til at fikse.

Husk at spare på saltet

Der kan være rigtig mange gode grunde til at bruge salt til andre ting end madlavning – langt de fleste danskere er nemlig for hidsige med saltbøssen i deres mad.

En tidligere undersøgelse har således vist, at 9 ud af 10 danskere spiser for meget salt.

Det har Ritzau tidligere beskrevet.

Artiklen fortsætter under videoen

Og det skyldes ikke kun den smule salt, du selv drysser på aftensmåltidet. Saltet er ofte skjult i den mad, du finder i supermarkedet.

Sådan sparer du på saltet

Lav så meget mad som muligt fra bunden

Bag dit eget brød

Væn dig til mindre salt blandt andet ved at smage på maden, før du salter den – måske er det slet ikke nødvendigt med mere salt

Lad bordsaltet blive i køkkenet, når du spiser. Ude af øje, ude af sind

Skru op for andre krydderier som peber, chili, ingefær, hvidløg, basilikum og så videre

Begræns brugen af færdiglavede supper, saucer og marinader, der ofte er saltbomber

Kilde: Hjerteforeningen/Ritzau Fokus

– Det er det forarbejdede mad som for eksempel kødpålæg og brød, der er en stor synder, men du vil også blive overrasket over, hvor meget salt der er i for eksempel morgenmadsprodukter, har klinisk diætist hos Diætisthuset i Roskilde, Heidi Rydahl Jensen, tidligere udtalt til Ritzau.

Powered by Labrador CMS