Det kommer til at ske ved grandprix 2020

Med store ændringer kort før showet, så er det godt at danne sig et overblik over, hvordan aftenens melodigrandprix skal forløbe.

Udgivet Opdateret

Fredag væltede planerne for Dansk Melodi Grand Prix 2020. I takt med statsministerens udmelding om, at der ikke bør afholdes arrangementer med flere end 1000 mennesker samlet, valgte arrangøren af melodigrandprix at udelukke publikum.

Det har betydet, at Royal Arena er stuvende tom, når de ti deltager går på scenen ved årets melodigrandprix.

Artiklen fortsætter efter videoen

Ovenpå den store ændring kan det være godt at friske op, hvordan Dansk Melodi Grand Prix kommer til at forløbe.

Ti deltagere på scenen

Selv om der ikke kommer til at være publikum i salen, så skal de ti deltagere ved Dansk Melodi Grand Prix fortsat tage performer-hatten på, for DR sender showet live.

Det betyder, at deltagerne nu mere skal fokusere på at fange seernes – i modsætning til publikums – opmærksomhed.

Seerne er nemlig nogle af dem, der kommer til at styre deltagernes skæbner i Dansk Melodi Grand Prix 2020.

I galleriet kan du se hvilke deltagere og sange, der er med ved årets Dansk Melodi Grand Prix, og hvilken rækkefølge sangene kommer i.

Prøver at se det sjove i det

Sangerinden Sys Bjerre, som stiller op med sangen Honestly, tager dog nyheden om ingen publikum roligt.

– Jeg ville da tusind gange hellere have spillet for 10.000 mennesker end nul, men nu er det sådan, det er, og så får vi det bedste ud af det. Nu koncentrerer vi os hundrede procent om at lave et mega fedt tv-show, siger hun til Ritzau.

Men trods ændringerne glæder den 34-årige sangerinde sig stadig til at gå på scenen.

– Jeg vælger at se det positive i det. Det bliver en helt unik oplevelse, som ingen andre artister kommer til at få.

– Hvis man havde booket Royal Arena og solgt nul billetter, så ville arrangementet jo blive aflyst. Så selv om det ikke er en sjov måde, det sker på, tænker jeg, at det alligevel kan blive lidt sjovt, siger hun.

Stærkt musikpanel

Det er dog ikke udelukkende seerne, der har noget at sige ved lørdagens melodigrandprix.

Afstemningen ved Dansk Melodi Grand Prix er inddelt i to faser. Den første fase sker umiddelbart efter, at alle sange er blevet spillet.

Her vil seernes stemmer gælde halvdelen, mens Dansk Melodi Grand Prix 2020s musikpanels stemmer gælder den anden halvdel. I panelet sidder erfarne musikere eller musikkendere, der skal være med til at sende de tre bedste sange videre til en semifinale.

I musikpanelet sidder P3 vært og DJ Pelle Peter Jencel, musikproducer Cutfather, musiker Ida Corr, musikproducer Pilfinger og radiovært Nicolai Molbech.

I anden runde – når de tre sange, der er gået videre, er blevet spillet igen – er det udelukkende seernes stemmer, der afgør, hvem vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2020 bliver.

Se hvem der løber med titlen som vinder på DR klokken 20.00 lørdag.

Powered by Labrador CMS