Dette er politiets nye våben mod pædofile

Nu dukker der ikke et barn op, når pædofile søger efter billeder af børn. Nærmest tværtimod.

Udgivet Opdateret

Dansk politi er med i et samarbejde, der skal gøre pædofile opmærksomme på, at det, de har gang i er ulovligt. Til det tages der en noget utraditionel metode i brug: Billeder.

En række europæiske landes politimyndigheder samarbejder i en koordineret internetaktion mod deling af materiale med seksuelt misbrug af børn.

Den fælles europæiske aktion med navnet ‘Police2Peer’ er en forebyggende indsats rettet mod pædofile, som deler grafisk materiale med seksuelt misbrug af børn. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Politi til pædofile

Når en pædofil er inde på en fildelingstjeneste for at downloade materiale med misbrug af børn, popper der i stedet en film eller et foto op fra politiet med uniformerede politifolk.

En betjent holder et skilt, hvorpå der blandet andet står:

Du har downloadet denne fil fra en politi-computer og vi kender din ip-adresse.

Henviser til hjælpelinjer

Politifolkene advarer om, at man kan spores af politiet og henviser til anonyme hjælpelinjer.

– Der bliver udvekslet store mængder ulovlige film og fotos af misbrugte børn på disse fildelingstjenester, og det forsøger vi at forebygge med denne aktion. Har man tvangstanker om sex med børn, så er der professionel hjælp at hente, siger politikommissær Flemming Kjærside, Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3).

Danske brugere henvises til “Bryd Cirklen”, hvor Sexologisk Klinik i København tilbyder råd og behandling.

Lovlige fildelingstjenester

Aktionen retter sig mod pædofiles brug af lovlige fildelingstjenester, hvor internetbrugere i hele verden deler alt lige fra bageopskrifter, digtsamlinger, musik, videoer uden copyright til rejsebeskrivelser – men desværre også ulovligt materiale i form af film og fotos med børn, som bliver seksuelt misbrugt.

I 2016 rejste dansk politi i alt 638 sigtelser vedrørende seksuelt misbrug af børn og 216 sigtelser for børnepornografi.

Europols hjemmeside kan du finde HER.

Bryd Cirklens kan du finde HER.

Powered by Labrador CMS