DF: Langt ude med brugerbetaling på sygehuset

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Man skal kunne komme på sygehuset uden at skulle have pengepungen frem.

Det scanningsbillede, der tages af den gravides mave, er betalt over skattebilletten. Er man forælder og har et barn indlagt, skal man også kunne få lidt at spise uden at skulle finde dankortet frem.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt (DF), efter debatten om brugerbetaling i sundhedsvæsenet er blusset op. Sophie Hæstorp (S), der er formand for Region Hovedstaden, mener, der er behov for en debat om brugerbetaling. Hendes partifælle, sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S), siger, at betaling for scanningsbilleder og mad til pårørende ikke har noget med brugerbetaling at gøre.

Den udlægning deler Liselott Blixt ikke.

»Jeg synes, at det er utrolig sørgeligt, at vi nu også begynder at høre socialdemokrater tale brugerbetaling i sundhedsvæsenet. Jeg synes, at det er langt ude, at man skal have pengepungen med på sygehuset,« siger hun og uddyber:

»Jeg synes, det er en glidebane, at når du bliver indlagt med eksempelvis dit barn, så skal du have pengepungen op. Selvfølgelig skal man ikke servere mad til flere forskellige, men det at man lige kan stikke en sandwich eller et æble til en pårørende, kan jeg ikke se skulle kunne vælte hele budgettet.«

Liselott Blixt er klar til at finde flere penge til sundhedsvæsenet.

»Hvis der mangler penge i sundhedsvæsenet, så skal vi finde dem. Vi bruger så mange penge på flygtninge og indvandrere – de penge kunne jeg godt bruge på sundhedsvæsenet,« siger hun.

Powered by Labrador CMS