DF: Sundhedspersonalet skal lytte mere til patienter

Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Det danske sundhedspersonale lytter i dag for lidt til patienterne, når de er indlagt på hospitalet eller til konsultation.

Det mener Dansk Folkeparti, der derfor synes godt om, at Danske Regioner er på vej med et politisk udspil for mere patientinddragelse.

»Vi hører alt for ofte, at man ikke lytter til, hvad patienten siger. Jeg har en opfattelse af, at man ikke har været lyttende nok i sundhedsvæsnet og hørt på, hvad patienterne selv siger og mener skal til for at få den rette behandling,« siger sundhedsordfører Liselott Blixt (DF).

Danske Regioner oplever en stigende tendens til, at de danske patienter selv vil være med til at træffe beslutninger under deres sygdomsforløb.

Liselott Blixt ser flere fordele ved mere patientinddragelse.

»Vi ser mange gange, at der bliver lavet nogle fejl, hvilket ofte skyldes, at patienten ved bedst om sin egen sygdom. Derfor skal der fokus på inddragelse af patienten og de pårørende, for så får man en bedre behandling, og det kommer alle til gode, da man også får et hurtigere forløb,« siger sundhedsordføreren, der også peger på, at sundhedspersonalet skal blive bedre til at forklare faglige termer, så patienterne kan forstå det.

»Det er ikke altid, de forstår lægen eller er enige i den måde, det foregår på. Det kunne afhjælpes ved at lytte og sikre, at patienterne forstår, hvad der bliver sagt,« siger hun.

Det nye forslag fra Danske Regioner vil indeholde 23 konkrete forslag og præsenteres 23. april.

Powered by Labrador CMS