Diabetes-gennembrud: Stort skridt tættere på kur

En kur kan være på vej, så Diabetes 1-patienter ikke længere behøver at tage daglige insulin indsprøjtninger for konstant at regulere deres blodsukkerniveau. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Forkere har gjort et stort gennembrud med stamceller, der kan blive en kur mod Diabetes 1

Forskere fra Harvard-universitetet i USA mener, at de er tæt på at have udviklet en kur mod Diabetes 1-sukkersyge. Det skriver blandt andre The Telegraph.

Forkerne har gennem stamceller produceret menneskelige celler, der kan producere insulin, som er det stof, der regulerer vores blodsukker. Og det er netop evnen til at producere insulin, som folk, der lider af Diabetes 1, mangler.

Forskerne er i gang med forsøg, hvor de bruger stamcellerne på dyr – heriblandt aber, hvor cellerne ser ud til at kunne blive ved med at producere insulin i lang tid efter, de er blevet sat ind i kroppen. Cellerne har i et forsøg vist sig at kunne kurere sukkersyge hos mus.

-Vi er kun et præklinisk skridt væk fra mållinjen, siger professor Doug Melton til The Telegraph.

Han begyndte sin forskning for 23 år siden, da hans dengang 1-årige søn fik konstateret Diabetes 1. Og nu ser det altså ud til, at han snart står over for de afgørende forsøg på mennesker for at finde ud af, om stamcellerne kan være løsningen for hans søn og andre diabetikere.

I dag bliver Diabetes 1-patienter nødt til at få daglige insulin-indsprøjtninger for at kunne regulere deres blodsukker.

Det anslås at omkring 32.000 danskere lider af Diabetes 1.

 

Powered by Labrador CMS