Din mobiltelefon kan ikke lide kulden: Sådan passer du bedst på den

Din smartphone fryser

Din mobiltelefon er ikke ret glad for kulde. Se her,. hvad du kan gøre for at undgå ødelæggende skader. Fotos: Scanpix
Din mobiltelefon er ikke ret glad for kulde. Se her,. hvad du kan gøre for at undgå ødelæggende skader. Fotos: Scanpix
Udgivet Opdateret

Kulden har ramt Danmark og har lagt sig over hele landet. Kuldeindekset viser mange steder under minus 10 grader. Men det ikke kun dig som fryser. Det gør din smartphone også. Særligt batteriet lider gevaldigt i kulden, skriver Mere Mobil.

Du har måske lagt mærke til, at din telefon pludselig løber tør for strøm, selvom den burde have masser af batteri tilbage. I hvert fald ifølge batteriindikatoren.

Der en logisk forklaring på dine strømproblemer. Batterierne i mobilerne i dag er af typen lithium. Inde i batterierne sker en kemisk proces, hvor li-ioner flyver rundt og skaber strøm. Bliver batteriet koldt sker dette langsommere og der skabes derfor mindre strøm. Så simpelt er det.

En fordel er derfor, at sørge for mobilen ikke bliver kold. En yderlomme er ikke det mest hensigtsmæssige sted. Har du en inderlomme, er den tæt på dig og din kropstemperatur. Du kan også lægge telefonen i en ”sovepose” af stof eller lignende.

Drop opladningen

Husk også på, at telefoner i dag arbejder selvom skærmen er slukket.

Bliver dit batteri rigtigt koldt er det en god idé, at vente med at oplade batteriet til det atter har nået normaltemperaturen. Er batteriet ALT for koldt kan det i værste tilfælde betyde, at batteriet kortsluttes. Heldigvis sker det kun i ekstreme tilfælde.

Du skal passe på kondens-skader, der kan forekomme når mobilen benyttes udenfor i kolde temperaturer og den efterfølgende ligges i en kold lomme. Det kan også være, at den er ekstrem kold og derefter varmes godt op indendørs, når du skal tjekke alt det du er gået glip af ude i kulden. Disse skader kan være en dyr fornøjelse og dækkes aldrig af reklamationsretten.

Vi har samlet fem gode råd til, hvordan du passer på din mobil i kulden. Dem finder du i galleriet over artiklen.

Kilde: Meremobil.dk

Powered by Labrador CMS