Dirchs liv bliver en komedie

Dirch Passer (tv.), her sammen med Ulf Pilgaard, får nu foreviget sit liv på den store scene. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Der sidder to mand på en tømmerflåde.

Og når du læser den sætning, ser du formentlig et velkendt ansigt for det indre øje. Af en mand. Som er blevet kaldt »det morsomste menneske, der nogensinde har levet i Danmark«. Og »dansk komiks svar på Jellingestenen«.

Dirch Passer. En myte. Og næste år også en musical. Eller for at være helt præcis: En »musikalsk komedie«, som folkene bag »DIRCH« har valgt at kalde den stort anlagte forestilling, som ser dagens lys i anledning af, at Dirch Passer ville være fyldt 90 år i 2016.

Det er Thomas Langkjær Entertainment, som sammen med Live Nation og Black Box Theatre i Holstebro har slået pjalterne sammen om at skabe »DIRCH«, som byder på stribevis af monologer, sketcher, dansepiger, liveorkester – og en lang række kendte skuespillere på scenen.

Torsdag blev det samlede »cast« præsenteret for offentligheden, og i hovedrollen som Dirch Passer får instruktør Peter Langdal lov til at arbejde med skuespiller og stand-up-komiker Andreas Bo.

»Jeg tror ikke mange tænker på, hvor mega en rock-stjerne Dirch Passer var i sin samtid. Der var ham og så alle de andre. Det glæder jeg mig til at fordybe mig i, og derfor var jeg både stolt og glad, da jeg blev tilbudt opgaven,« siger Andreas Bo.

Baseret på filmen

Og når man siger Dirch, så siger man jo også Kjeld. Med efternavnet Petersen. Dirch Passers »partner in crime« gennem en stor del af karrieren skal spilles af Troels Lyby, mens Robert Hansen får lov til at give den som Ove Sprogøe. Blandt de øvrige medvirkende ses Carsten Bang, Kaya Brüel, Mathilde Norholt og sangerinden Sys Bjerre – hende med »Malene« – som får sin debut på de skrå teaterbrædder.

»DIRCH« er baseret på forlægget til spillefilmen af samme navn, som i 2011 blev en kæmpe succes og solgte næsten en halv million biografbilletter.

Forestillingen får premiere 16. august 2016 i Glassalen i Tivoli – samme sted, hvor Dirch Passer 3. september 1980 faldt om og døde under Tivoli Revyen, 54 år gammel.

Efter en måned i København drager forestillingen på turné til Holstebro, Odense, Esbjerg, Aalborg og Aarhus.

Og »Tømmerflåden«? Den er – naturligvis – med på rejsen.

Powered by Labrador CMS