Disse erhvervsskandaler var der før OW Bunker

Newspaq
Udgivet Opdateret

Der har været en del spektakulære skandaler med milliardtab til følge i dansk erhvervsliv. Se dem her.

Den nordjyske børskomet OW Bunker er styrtet til jorden. Selskabet måtte i fredags meddele en konkurs, efter at der mangler 1,6 milliarder kroner i kassen efter formodet bedrageri samt tab på kontrakter. Det endelige tab er endnu ikke gjort op, men 20.000 aktionærers aktier er værdiløse.

Men det er ikke første gang, at stjernestøvet er blevet spulet af en stor dansk virksomhed. Se nogle af de største erhvervsskandaler gennem 25 år i dansk erhvervsliv.

* 1990:

– Nordisk Fjer går i betalingsstandsning og året efter konkurs på grund af fiktive handler. Der mangler over tre milliarder kroner i kassen.

* 1992:

– Forsikringsselskabet Hafnia går i betalingsstandsning og siden konkurs. Underskuddet i forsikringskoncernen er på 9,1 milliard kroner.

* 2000:

– PFA-sagen starter og ender med, at Kurt Thorsen og Rasmus Trads idømmes fængselsstraf for at have fabrikeret falske dokumenter for 3,6 milliarder kroner.

* 2008:

– Roskilde Bank lukker og slukker efter et tab på en milliard kroner. Regnskabet viser siden, at banken har et underskud på 5,1 milliarder kroner i første halvår af 2008 mod et overskud på 405 millioner i samme periode året før.

– It-selskabet IT Factory svindles for op mod en milliard kroner af den daværende direktør Stein Bagger. Han erkender svindel for over 800 millioner kroner.

* 2011:

– Amagerbanken må lukke og slukke efter uheldige dispositioner. Egenkapitalen var ved konkursen på minus 650 millioner kroner.

* 2014:

– OW Bunker smider håndklædet i ringen og går konkurs. Det er endnu uvist, hvad der er sket i virksomheden, men foreløbige undersøgelser tyder på bedrageri og tab på grund af spekulation i handel med olie.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS