Disse livsfarlige skydevåben er forsvundet hos Hjemmeværnet

De mange våben kan være blevet væk, eller de kan være blevet stjålet.

Hjemmeværnet nu oplyst, hvad det er for våben, der forsvandt. Foto: Henning Bagger/Scanpix. KLIK VIDERE OG SE, HVILKE VÅBEN DER ER TALE OM.
Hjemmeværnet nu oplyst, hvad det er for våben, der forsvandt. Foto: Henning Bagger/Scanpix. KLIK VIDERE OG SE, HVILKE VÅBEN DER ER TALE OM.
Udgivet Opdateret

Hjemmeværnskommandoen har konstateret, at der mangler 16 forskellige skarpe skydevåben fra et lager ved Hjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster. Det oplyser Hjemmeværnet i en pressemeddelelse.

Der er tale om otte geværer, syv pistoler og et maskingevær. Du kan i galleriet se, hvilke våben der er tale om. Samtlige våben er skydeklare, og foruden de 16 våben mangler der også et bundstykke til endnu et gevær samt omkring 50.000 stykker håndvåbenammunition.

Hjemmeværnet oplyser til Newsbreak.dk, at de forskellige våben er forsvundet fra en af forsvarets bygninger, og at størstedelen af de våben, der er hjemmeværnets, bliver opbevaret sådanne steder. Enkelte bliver opbevaret af Hjemmeværnets frivillige, men i dette tilfælde er der altså forsvundet 16 våben fra et lager et sted, og det er ikke sikkert, at de er stjålet. Men det er heller ikke sikkert, at de “bare” er blevet væk.

“Hjemmeværnskommandoen arbejder intenst på at lokalisere de pågældende våben og ammunitionen. I den forbindelse undersøges det, om uoverensstemmelsen kan skyldes fejl i forbindelse med registreringen i de relevante systemer. Men det kan ikke udelukkes, at der kan være tale om en kriminel handling,” skriver Hjemmeværnet i pressemeddelelsen.

Foruden de forsvundne våben mangler Hjemmeværnet også en del ammunition. Hjemmeværnet oplyser til Newsbreak.dk, at der er tale om ammunition til M94, M05, og M17-våben

”I Hjemmeværnet tager vi sikkerheden omkring vores våben meget seriøst. Derfor beklager jeg også dybt situationen, der er alt andet end tilfredsstillende. Vi arbejder på højtryk for at finde de manglende våben og ammunitionen. Derfor har jeg iværksat en optælling af alle våben i Hjemmeværnet. Vi starter med de områder, hvor der er størst sandsynlighed for at finde de bortkomne våben, men optællingen vil omfatte hele Hjemmeværnet,” siger generalmajor og chef for Hjemmeværnet, Jens Garly, i pressemeddelelsen.

Powered by Labrador CMS