Disse madvarer må ikke komme i sølvpapir

Stanniol - eller sølvpapir - en fast bestanddel i mangt en madpakke gennem årene. Men du skal vide hvor du må bruge stanniol - og hvor du ikke må

Udgivet Opdateret

Sølvpapir er smart og effektivt til at pakke madvarer og rester ind i.

Både til madpakke og til køleskab spenderer vi danskere penge på de skinnende ark på ruller.

Men sølvpapir har også en skyggeside.

Det er nemlig reelt set produceret af aluminium, hvilket de fleste, der har forsøgt at plante tandsættet i sølvpapir – enten af nysgerrighed eller ved en fejl – kan skrive under på. Det gør nemlig ondt i bisserne.

Helt generelt kan aluminium fra stanniol være et problem for dig, hvis det skulle ske, at det ophober sig i din krop.

Over længere tid kan det ifølge Forbrugerrådet Tænks kemiafdeling for eksempel påvirke hjernen, nervesystemet og frugtbarheden.

Ikke på den gode måde, forstås......

Kan opløses af fødevarer

Så tænker du nok, at det da ikke er et problem, så længe du holder dig fra at proppe stanniol direkte ind i dit daglige fødevareindtag.

Aluminium hører selvsagt ikke hjemme i en kostpyramide.

Det er bare ikke rigtigt, for en lang række fødevarer kan faktisk få stanniol til at udskille netop aluminium, fordi madvarerne opløser det, så det pludselig befinder sig i maden.

Få et overblik over, hvilke madvarer du eksempelvis skal holde dig fra at pakke ind i stanniol her under: 

Syltede grøntsager er “sure”, og det kan derfor opløse aluminium i sølvpapiret – aluminium skal du helst ikke have i kroppen.
Syltede grøntsager er “sure”, og det kan derfor opløse aluminium i sølvpapiret – aluminium skal du helst ikke have i kroppen.
Citroner er også sure. Det samme gælder her. Derfor er det vigtigt, at du for eksempel – når du griller fisk – venter med at putte citron ind i sølvpapirspakken.
Citroner er også sure. Det samme gælder her. Derfor er det vigtigt, at du for eksempel – når du griller fisk – venter med at putte citron ind i sølvpapirspakken.
Saltet mad – meget saltet – kan faktisk have samme effekt som sur. Derfor bør du heller ikke pakke saltet sild ind i stanniol.
Saltet mad – meget saltet – kan faktisk have samme effekt som sur. Derfor bør du heller ikke pakke saltet sild ind i stanniol.
Kapers er både salt og sur og må derfor heller ikke komme i sølvpapir.
Kapers er både salt og sur og må derfor heller ikke komme i sølvpapir.
Bacon er selvsagt også meget salt og skal holdes væk fra sølvpapir.
Bacon er selvsagt også meget salt og skal holdes væk fra sølvpapir.
Løsningen kan være at bruge husholdningsfilm til madpakke eller køleskab. Alternativt kan bagepapir også gå an.
Løsningen kan være at bruge husholdningsfilm til madpakke eller køleskab. Alternativt kan bagepapir også gå an.
Powered by Labrador CMS