DMI i vild opjustering: -Det bliver ekstremt

Bor du i de udsatte områder er det en god ide at sikre sit hus.

Udgivet Opdateret

Stormen Ingolf er ikke bare gået i land – den kommer også til at skabe problemer med vandet.

Derfor opjusterer Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, nu varslet om forhøjet vandstand.

– Ja, det spændende, det ændrer sig hele tiden, siger Marie Timm fra DMI til Newsbreak.dk.

Det er nu ikke sikkert, det er helt så spændende for de borgere, der bor i de berørte områder.

– Vi er noget bekymrede. Der kommer meget vand fra Kattegat, siger meteorologen.

De værste steder bliver, som du også kan se på kortet over artiklen, omkring Odense, Bogense og i Trekantsområdet, men også på den sjællandske nordkyst kan vandet stige til mere end 150 centimeter over normalen.

Hos DMI forventer man, at det topper omkring klokken 21 søndag aften. På den anden side af midnat begynder vandet at trække sig igen.

180 centimeter vandstigning

“Den kraftige blæst sender også masser af vand fra Nordsøen ind gennem de indre danske farvande. Dette resulterer i aften i forhøjet vandstand i den sydlige del af Kattegat og flere steder i Bælthavet, hvor vandstanden kommer op mellem 1,3 meter og 1,7 meter over DVR. Men ved Nordfyn og især Odense Fjord kan vandstanden komme op på 1,8 meter (Dansk Vertikal reference 1990). Det resulterer i 20 års hændelser flere steder og kan nogle steder blive en 50 års hændelse”, skriver DMI på sin hjemmeside.

En 20-, 50-, eller 100-årshændelse er en måde, hvorpå man beskriver, hvor stor sandsynligheden for, at et givent fænomen sker i løbet af en given periode.

Flere steder i landet har politikredsene meldt om væltede træer, ligesom Storebæltsbroen tidligere var lukket i to timer på grund af vinden.

Også flere togafgange har været aflyst på grund af stormen.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi holder man meget øje med situationen.

Det oplyser kredsen i en pressemeddelelse, som du kan dele af læse herunder.

Der er afholdt statusmøde mellem politiet, beredskab, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet og Roskilde Kommune søndag klokken 09.00.
I Jyllinge Nordmark udlægges nu watertubes flere steder, end det skete i går.
I Inderhavnen i Roskilde arbejdes på en beskyttelse ved Tømmergrunden og beskyttelse ved Strandgade. Vikingeskibsmuseet er i gang med egen beredskabsplan.

Brug for frivillige

Der er forsat brug for frivillige til arbejdet i Jyllinge. De personer, der melder sig som frivillige i Jyllinge Nordmark, skal mødes ved Jyllingehallerne.
Nye frivillige kan henvende sig på 6155 2068.

Politiet opfordrer samtidig alle andre til ikke at køre til Jyllingeområdet eller havneområdet i Roskilde, da de kan blokere for myndighedernes arbejde.

 

Der holdes informationsmøde for borgerne kl. 13 i Nordmarken ved rundkørslen på Osvej og 14.30 for borgerne i Inderhavnen ved Tømmergrunden.

Lyngvej ved Havnsø er spærret som følge af oversvømmelse.

Hotline til Vestsjællands Beredskab – tlf. 4422 7104

Politiet opfordrer borgerne til at holde sig orienteret via medierne eller via politi.dk/midtvestsjaelland, appén POLITI eller politiets Twitter. Derudover vil kommunerne orientere via hjemmesider.

Du kan læse mere om de udsendte varsler i dagens første artikel om Ingolf.

Powered by Labrador CMS