DMI i vild varsel: Nu får vi dette vejr

En ny dag lurer, hvor vejret den 24. oktober 2018 er en fin efterårsdag - så er vinteren i sandhed på vej.

Nu er nattefrosten på vej – og det er tid til at afrime bilerne, tage de varmefølsomme planter ind og beskytte sig mod hagl. KLIK FOR MERE. Foto: Elo Christoffersen.
Nu er nattefrosten på vej – og det er tid til at afrime bilerne, tage de varmefølsomme planter ind og beskytte sig mod hagl. KLIK FOR MERE. Foto: Elo Christoffersen.
Udgivet Opdateret

Det er begyndt at føle rigtig efterårsagtigt udenfor. Du kan måske mærke, hvordan det bider lidt i kinderne eller at du føler, at et tæppe og en kop varm kakao er begynder at lokke mere og mere. Og vejret den 24. oktober 2018 er ingen undtagelse. Det er nemlig en dag, hvor der vil være lidt eller nogen sol, mens temperaturen næppe vil overstige de 10 grader.

– Vi har jo haft blæsevejr i går, der er ved at være slut, men vinden ligger sig ikke helt. Vi får en frisk til hård vind, men derimod får vi en del sol igennem i dag, siger Bolette Brødsgaard, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, som vi i folkemunde nok oftest omtaler som DMI.

Men det ustadige efterårsvejr er meget omskifteligt. Det kommer vi også til at mærke jo tættere på weekenden, vi kommer, melder DMI i ny femdøgnsprognose.

Vinteren er på vej

Temperaturen vil torsdag vil være op mod 13 grader, men herfra går det kun én vej. Nedad. Torsdag vil stadig være præget af en frisk vind til kuling fra vest og nordvest, som vil aftage i løbet af dagen. Fredag vil temperaturen om natten nå ned mod frysepunktet, men samtidig vil dag temperaturen også falde markant, da den kun når mellem 7 og 12 grader. På Bornholm vil der være en hård vestlig vind i løbet af fredagen.

– Vi vil opleve, at temperaturen begynder at falde i weekenden. Lørdag begynder vi for alvor at få kulde ned fra nordøst. Det betyder også, at der kan være hagl og nattefrost lokalt, forklarer Bolette Brødsgaard.

Lørdag ser ud til at være den dag i ugen, hvor vinden endelig aftager. Men netop som man troede, at vejret ville blive mindre ustadigt, så ændrer vejret nemlig karakter.  Der vil være dagtemperaturer mellem 5 til 9 grader, mens der om natten kan være ned til 2 graders frost. Og skulle det ikke være nok, så advarer DMI mod hagl lørdag. Så det er med at få kørt bilen i carporten.

– Det er en meget afvekslende periode, hvor der konstant kommer nye fronter og påvirker vejret, siger Bolette Brødsgaard.

Men så er det jo godt, at man kun skal forholde sig til vejret den 24. oktober 2018. Weekenden ligger stadig et par dage ude i horisonten og lurer, men allerede fra mandag skulle vejret begynde at vende igen til det varmere ifølge DMIs femdøgnsprognose. Det er i sandhed efterårsvejr.

Powered by Labrador CMS