DR lukker populært program: Katastrofal beslutning

DR har valgt at lukke radioprogrammet "Detektor" som led i en større fyringsrunde

Udgivet Opdateret

DR har netop gennemført en fyringsrunde, og det betyder blandt andet, at radioprogrammet "Detektor" lukker.

Det skriver programmets vært Adina Ren på det sociale medie Twitter.

- Katastrofal beslutning. DR lukker Detektor, fordi "danskerne godt ved, der findes fake news, og der skal bruges penge på udvikling af podcast". Det er en fucking joke, skriver hun.

Faktatjekker

"Detektor" er et program, der faktatjekker påstande fra blandt andet politikere, og det har tidligere fungeret som tv-program, men er altså senest blev sendt på P1 og som podcast.

Tirsdag har 60-70 medarbejdere fået besked om, at de ikke længere skal arbejde hos DR. Blandt dem er medarbejdere på 'Detektor', som lukker. (Arkivfoto).
Tirsdag har 60-70 medarbejdere fået besked om, at de ikke længere skal arbejde hos DR. Blandt dem er medarbejdere på "Detektor", som lukker. (Arkivfoto).

Tirsdag har 60-70 medarbejdere fået besked om, at de ikke længere skal arbejde hos DR.

40-45 af dem arbejder i afdelingen Kultur, Børn og Unge, der blandt andet står for radiokanalen P3, kultur- og debatstoffet på radiokanalen P1 samt "Detektor" og "Debatten". Det blev meldt ud i sidste uge.

DR vil bruge flere penge på DR Lyd og DRTV, og samtidig skal der bruges flere digitale designere samt flere kodere og it-udviklere.

Powered by Labrador CMS