Dronning vært for landets ledere ved særlig fest

Den 1. januar er dronning Margrethe vært for årets første nytårskur.

Dronning Margrethe var den 1. januar vært for årets første nytårskur. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Dronning Margrethe var den 1. januar vært for årets første nytårskur. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

For nogle foregår den 1. januar ikke i joggingsæt på langs. Landets spidser heriblandt regeringen, folketingets formand og hoffets ledelse er onsdag aften inviteret til årets første nytårskur.

Traditionen tro er dronningen vært for både nytårskuren og nytårstaflet, der skyder 2020 i gang. De mange gæster inviteres indenfor i Riddersalen i Christian VII’s Palæ på Amalienborg.

Artiklen fortsætter efter videoen

Dronningen strålede i en smuk grøn kjole med et dertilhørende diadem i samme nuancer.

Familien ved sin side

I 2019 var dronningen flankeret af begge sine sønner til nytårstaflet.

Igen var både Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt prins Joachim og prinsesse Marie igen deltagende ved aftenens nytårskur og -taffel.

På aftenen er særligt de smukke rober i fokus, hvor både kronprinsesse Mary og prinsesse Marie begge var i genbrugte kjoler, som de før har vist sig i ifølge DR. Kjolerne er til aftenens nytårskur syet om.

Men også dronning Margrethes søster prinsesse Benedikte deltog ved det særlige begivenhed. Prinsesse Benedikte bar en lilla velourkjole.

En historisk begivenhed

Dronning Margrethe bærer traditionen for nytårskur og -taffel videre. Faktisk er det ukendt, hvor længe det har været en tradition i det danske kongehus.

Men allerede i 1600-tallet blev begivenhederne om årsskiftet beskrevet som værende en gammel skik. Dengang var grundelementerne af fejringen af årsskiftet nogenlunde tilsvarende som de skikke, der bruges den dag i dag.

Flere nytårskure i vente

Det er ikke kun den 1. januar, at dronningen er vært for nytårskur.

De to efterfølgende dage – 2. og 3. januar – inviterer dronningen flere forskellige prominente gæster til nytårskure, der alle foregår om formiddagen. Iblandt gæsterne er blandt andet højesteretsdommere, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets officerskorps, officerer fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, repræsentanter for større landsorganisationer og de kongelige protektioner.

Desuden vil hun være at se i guldkaret den 3. januar, hvor hun kører til og fra nytårskur på Christiansborg Slot.

Powered by Labrador CMS