Drop grøntsagerne: Popcorn er den nye superfood

Foto: Colourbox.com (Modelfoto).
Udgivet Opdateret

Spis bare løs: Ny forskning viser, at popcorn er sundere end de fleste grøntsager.

På University of Scranton i Pennsylvania har forskere opdaget, at popcorn er langt sundere, end vi lige gik og troede. Uanset om du popper selv eller køber færdige popcorn er indholdet af sunde fibre og antioxidanter så højt, at popcorn kan konkurrere med grøntsager.

– Popcorn indeholder 100 procent ubearbejdet fuldkorn og en portion dækker 70 procent af det daglige indtag af fuldkorn og antioxidanter, siger Joe Vinson, som ledede studiet og er professor for kemiinstitutionen ved University of Scranton til The Vancouver Sun.

Det mest overraskende er, at popcorn indeholder polyfenoler, som er en antioxidant, der sænker kolesterol og forebygger visser former for kræft. Popcornene kan indeholde op til 300 milligram af disse gode antioxidanter.

Frugt og grøntsager indeholder også polyfenoler, men på grund af det høje vandindhold mister antioxidanterne sin virkning. Hvor grøntsager har et vandindhold på op mod 90 procent, er der kun 40 procent vand i popcorn, hvilket forklarer hvorfor popcorn er en god kilde til super-antioxidanten.

Det er de små brune skaller, der skal guffes. De er kilden til de gode fibre og antioxidanter.

– Så skallen er bedst. Det er ikke den luftige hvide del, som er det bedste, siger Joe Vinson

Men husk lige, når du rigtig skal hygge med den gode snack: vær varsom med at overdrive smør, salt og olie på popcornene. Det kan lynhurtigt blive en mere usund end sund affære, hvis for meget fedt og salt overskygger de gode stoffer.

 

Powered by Labrador CMS