Drop kortene: Mobilen er din nye pung

Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Din pung er på slankekur – se her, hvilke kundekort der snart bliver overflødige.

Et kort til Club Matas, et andet kort til SuperBrugsen og et tredje til IKEA Family.

De mange medlemskort fylder i pungen, men du kan faktisk lade flere af dem ligge derhjemme uden at gå glip af rabatten. Mange af kortene er nemlig samlet på et langt mere overskueligt sted: Mobilen.

Din mobil bliver nemlig hjemsted for de medlemskort, der i stigende grad bliver lavet i app-versioner, herunder blandt andre DSB Wildcard, KIWIkort og LO’s rabatordning “LO Plus”. Du viser blot app’en på mobilen, der – ligesom det fysiske kort – har en stregkode, der giver rabat.

– Mobile medlemskaber er en helt klar trend, som vi vil se en voldsom udvikling indenfor over de næste tre til fem år. Lige nu er der en hype, hvor det er smart at have disse apps, siger lektor i forbrugsstudier ved Syddansk Universitet Jan Møller Jensen til Newspaq.

Han mener, at den største forskel mellem mobile og fysiske medlemskort er, at der er mulighed for at dele sin oplevelse på sociale medier som for eksempel Facebook. Så kan du nemlig få anbefalet rabatter og butikker gennem dine venner, ligesom du selv kan give tips til tilbud videre.

– Jeg tror, det er en af de helt store forandringer set fra kundernes side, siger han til Newspaq.

Men det kan blive endnu nemmere for de 70 procent af danskerne, der ifølge Dansk e-handelsanalyse, er medlem af en loyalitetsklub.

I fremtiden kan du efter alt at dømme også få rabatten ved at køre Dankortet gennem maskinen. Nets, der står bag Dankortet, har nemlig givet forretninger mulighed for at tilknytte medlemskort til det populære kort i stedet for at uddele et fysisk kort.

Det har ifølge kommunikationschef Søren Winge mange fordele for både forretningen og kunderne.

– De fleste har det populære betalingskort i pungen i forvejen, så det giver muligheder for både kunden og forretningerne at spare omkostninger og gøre det lettere, siger han til Newspaq.

Du bør dog også passe på, hvad du putter i din mobile pung. Ifølge Jens Møller Jensen kan de forskellige apps indsamle data om din placering og andre ting, som du ikke har været bevidst om, da du sagde ja tak til et medlemskab.

Fakta:

– IKEA, DSB Wildcard, Kiwi, Coops butikker samt LO’s rabatordning “LO Plus” har allerede en app, hvor dit medlemskort ligger på mobilen.

– Mange af appsene har en GPS-funktion, så du hurtigt kan finde den nærmeste butik med rabat, lige meget hvor du er.

– Du kan hente appsene gratis til både iPhone og Android-telefoner.

Newspaq

Powered by Labrador CMS