Dykkere gør skræmmende fund i farlig sø

Fundet er et blandt mange gjort i området på det seneste.

Udgivet Opdateret

Dykkere har fundet endnu en kuffert med endnu et lig i en sø, der ligger tæt på en forlandt mine vest for Cyperns hovedstad, Nicosia. Det skriver The Independent.

Det er den tredje kuffert, myndighederne har fundet i søen, og man forventer, fra myndighedernes side, at der er tale om et offer for den mand, der tidligere på året erklærede sig skyldig i flere drab på kvinder, og børn, begået over de seneste år.

Talsperson for politiet på Cypern, Andreas Angelides, kalder fundet for en “stor udvikling i sagen.”

Andreas Angelides’ kommentar om, at fundet står for en stor udvikling i sagen, skal ses i lyset af, at politiet virkelig gerne ville finde flere spor i sagen, før retssagen mod den mistænkte forventes at starte i juni måned.

Liget i mineskakten

Newsbreak.dk har tidligere fortalt, at liget af en 30-årig kvinde forventes at findes med stærke beviser på, hvem der dreæbte hende, og spørgsmålet er nu, om det ér den sidste voksne kvinde, den mistænkte har tilstået at have dræbt, der er fundet i søen.

Det første af flere lig blev fundet i april måned i en mineskakt nær søen. Det satte gang i en kæde af hændelser, der førte til anholdelsen af en 35-årig græsk-cypriotisk soldat, der siden erkendte flere gruopvækkende ting.

– Jeg keder mig. Jeg vil i fængsel. Stik mig noget papir, så jeg kan skrive det hele ned, sagde den mistænkte, ifølge The Guardian i starten af maj måned. Han afleverede 10 håndskrevne sider, hvor han angiveligt tilstod at have dræbt fem forskellige kvinder og to børn, der var børn af to af de fem kvinder.

En uset sag

Newsbreak.dk har omtalt sagen flere gange, blandt andet da øens brandchef Marcos Trangolas til The Guardian sagde, at man aldrig havde set noget lignende på Cypern.

– Vi har set død, vi har set mange ting. Men intet som dette. Vi har fundet to meget opløste lig i kufferter i søen. Det er svært at kapere, sagde brandchefen tidligere på maj måned.

Sagen tog sin begyndelse tilbage i april, da nogle turister ved et tilfælde fandt liget af en kvinde i en mineskakt. Man fandt efterfølgende endnu et lig i samme mineskakt, og siden blev sagens hovedmistænkte anholdt.

Flere spor

Det er uvist præcist, hvad det er, der får politiet til at tro, at de med fundet af den sidste voksne kvinde i sagen, er mere klar til retssagen mod den hovedmistænkte, og eftersøgningen af de mange lig har langt fra været politiets eneste arbejdsområde den seneste tid.

The National Herald skrev, 29. maj, at politiet forfølger spor via en emailkonto, der skulle tilhøre den otte-årige pige, der er fundet død i forbindelse med sagen.

Pigen og hendes mor forsvandt i 2016, og deres lig blev senere fundet i kufferter i en sø, udpeget for politiet af sagens hovedmistænkte.

Artiklen fortsætter under videoen


The National Herald skriver, at politiet har indsamlet 433 genstande, der alle kan blive en del af bevisbyrden i sagen mod den 35-årige mand. Alligevel har anklagemyndigheden altså valgt at få sagen udskudt i forsøget på at give efterforskerne mere tid til at finde flere lig og flere beviser.

Viser liget sig at være blandt de kvinder, manden har tilstået at have dræbt, mangler man fortsat at finde liget af et barn, før alle syv ofre er fundet.

Powered by Labrador CMS