Dyr fornøjelse: Rejseklager ender hos de forkerte

Har du en dårlig oplevelse på ferien, risikerer du at gå glip af kompensation, hvis dine klager ender det forkerte sted.

Skal du have kompensation for fejl eller mangler på din rejse, så skal du klage med det samme, ellers kan det koste dig dyrt. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Scanpix
Skal du have kompensation for fejl eller mangler på din rejse, så skal du klage med det samme, ellers kan det koste dig dyrt. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Har du haft en dårlig oplevelse på ferien, skal du hurtigst muligt klage til den rette instans.

For at få kompensation for fejl eller mangler på rejsen, er det nemlig blevet skærpet i lovgivningen, at du som forbruger skal have reageret uden unødig forsinkelse.

Artiklen fortsætter efter videoen

Problemer med rette instans

Hvis du har noget at klage over, er det vigtigt, at du klager med det samme.

– Man skal reklamere på rejsemålet, men det kan være svært at finde ud af, præcis hvem man skal reklamere til, siger Laila Aackmann, som er sekretariatsleder i Pakkerejse-Ankenævnet.

Er der tale om en pakkerejse, er det rejsearrangørens pligt at oplyse, hvem du skal rette henvendelse til samt deres kontaktoplysninger.

Hos Pakkerejse-Ankenævnet har de oplevet, at det kan være formuleret vagt som “den lokale repræsentant”.

– Mange tænker, at det er hotellet, der er nærmest til at håndtere problemer som støj eller en beskidt pool, fortæller hun.

Men det er ikke nødvendigvis den rigtige tolkning. Som forbruger kan du altså føle, at du har gjort din pligt ved at klage til hotellet. Men hvis det efter et par dage viser sig, at problemet ikke er afhjulpet alligevel, kan du få problemer.

– I virkeligheden skulle man måske have fat i bureauets guider, og så kan man altså først blive kompenseret fra det øjeblik, man får fat i guiderne, forklarer Laila Aackmann.

– Det kan også være en servicetelefon, man skal klage til i første omgang, tilføjer hun.

Husk dokumentationen

Hvis I siden er uenige om hændelsesforløbet, er det desuden vigtigt, at du har din dokumentation i orden.

– Vi ser i mange sager, at folk retter henvendelse til guiderne og får at vide, at de skriver det ned og sender en rapport til Danmark, siger Laila Aackmann.

– Men kunderne får ikke en kopi, så de ved faktisk ikke, hvad der bliver skrevet, siger hun.

Rådet lyder derfor, at de skal kvittere for din klage. Her skal det fremgå, hvad du reklamerer over samt datoen.

Booker du selv rejsen, er der også en gråzone ifølge Forbruger Europa, som hjælper forbrugere i forbindelse med køb over grænserne i EU.

– En af de klagetyper, vi hyppigst støder på, er i forbindelse med booking af hoteller via portaler, siger leder af Forbruger Europa Lars Arent og fortsætter:

– Hvis man ikke er tilfreds med hotellet, kan der opstå tvivl om, hvem man egentlig har en aftale med, og hvem der er ansvarlig. Så en af de største problemstillinger er at kunne klage rettidigt til de rigtige.

Derfor lyder rådet, at du med det samme klager til både bookingportal og hotel. Klager du mundtligt, skal du notere, hvem du har klaget til og hvornår.

Derefter er det en god idé at gøre opmærksom på i en mail til både bookingportal og hotel, at du har klaget.

Powered by Labrador CMS