Efter en fri-nat: Ingen anholdt for stribe af påsatte brande

Politiet har endnu ingen anholdte i forbindelse med de mange påsatte brande, der fire nætter i streg hærgede Sønderborg. Fredag var dog brandfri.

Udgivet Opdateret

– Der har ingen været i nat.

Man kan næsten høre lettelsen i Erik Lindholdts stemme gennem telefonen. Han er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi. Sammen med sine kolleger har han fire nætter i streg kunne konstatere påsatte brande i Sønderborg, og det totale antal brande er lige nu oppe på 10.

Sådan er de foreløbige konklusioner blevet fremlagt for Newsbreak.dk, da vi gennem de seneste dage har interesseret os for sagen, der tog sin begyndelse natten mellem mandag og tirsdag i denne uge.

Der kan dog være en ret simpel forklaring på, hvorfor der har været brand-stille lige netop natten mellem fredag og lørdag.

– Byen er fyldt med mange flere mennesker, siger Lindholdt, der tidligere har fortalt til Ritzau, at de mange brande har fået det lokale politi til at øge antallet af patruljeringer i netop Sønderborg.

Samme fremgang

Intet er naturligvis sikkert eller vist på nuværende tidspunkt, men en del tyder dog på, at det kan være samme gerningsmand, der står bag de mange brande, der udvikler sig af svingende karakter. Fremgangsmåden er i hvert fald den samme.

Alle ti brande har været påsat i enten affaldscontainere eller en carport. Ingen er dog – og ganske heldigt – kommet noget til ved brandene. Fællestræk er også, at brandene er centreret omkring boligområder. De seneste blev antændt torsdag aften og natten til fredag. Her var det på henholdsvis Rådyrvej og Stenbjergparken.

Mandag, tirsdag og onsdag blev der anmeldt otte brande. Syv gange var der sat ild til containere forskellige steder i byen, og en enkelt gang gik det ud over en carport.

– Vi tager det meget alvorligt og har øget patruljeringen i de berørte områder, lige som vi meget gerne vil have henvendelser fra borgere, der har oplevet noget mistænkeligt i denne forbindelse, har politiinspektør Claus Nørgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi tidligere fortalt via en meddelelse til pressen.

I denne meddelelse er også en bøn til offentligheden om hjælp til opklaringen. Har du informationer i sagen, der kan have politiets interesse, bedes du henvende dig til Syd- og Sønderjyllands Politi på telefon nummer 114.

Powered by Labrador CMS