Efter historisk lukning: Christiania åbner igen

Fra lørdag ved middagstid kan gæster igen besøge fristaden Christiania, som har været lukket siden marts.

Udgivet Opdateret

Fristaden Christiania i København åbner lørdag klokken 12 portene for gæster efter en ni uger lang nedlukning under coronaudbruddet.

Det skriver Politiken.

Aldrig tidligere har Christiania, som under normale omstændigheder er en stor turistmagnet, været afspærret i så lang en periode.

Kilder fra Christiania fortæller til Politiken, at den lange nedlukning har ført til en fælles beslutning om, at hashsalget, som fristaden er kendt for, fremover vil fylde langt mindre på Christiania.

– Vi kan under ingen omstændigheder rumme et hashmarked som tidligere, siger kilden til Politiken. Vedkommende ønsker at være anonym.

Ifølge chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi er genåbningen af Christiania “en situation med mange ubekendte”.

Han påpeger, at det er et samlingssted, som vil have politiets opmærksomhed, og derfor vil politiet være til stede i fristaden lørdag.

– Vi ved, at Christiania har gjort sig mange tanker om genåbningen og prøver at regulere det. De er også klar over, at vi er nødt til at holde øje med det, siger Jørgen Bergen Skov til Politiken.

Politiet vil være opmærksom på, at der ikke samles for mange mennesker på Christiania. Men et muligt hashsalg vil også være i fokus hos politiet.

Hold virusset væk

Sådan undgår du at blive smittet med coronavirus Covid-19:

– Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit.

– Brug mundbind

– Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.

– Begræns den fysiske kontakt, og undgå håndtryk, kindkys og kram.

– Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.

– Hvis du er ældre eller kronisk syg, så hold afstand, og bed andre tage hensyn.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.

I galleriet ovenfor kan du se billeder fra fristaden, der klargør genåbningen.

Powered by Labrador CMS