Efter konkurs: Virker dit gavekort til Fætter BR stadig?

Legetøjskæden overlevede ikke et skuffende julesalg. Det ser ud til at gå ud over kunder, der satsede på Toys'R'US og Fætter BR.

Konkursen kommer blandt andet til at ramme kunderne. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
Udgivet Opdateret

Top-Toy, der ejer Fætter BR og Toys’R’US, gik konkurs fredag, og det ser ud til at ramme de kunder, der investerede i gavekort til kæderne som julegaver.

Det er ikke alle butikker fra de to kæder, der lukker ud af det blå. Selskabet Top-Toy skriver i en pressemeddelelse, at enkelte butikker vil holde åbent året ud, så kunder kan bytte varer til andre tilgængelige varer.

Ifølge Top-Toy har de butikker, der har lov til at holde åbent, åbent til og med 31. december. Man kan hos Top-Toy se oversigten over de butikker, der holder åbent.

Vi skal ikke længere tilbage i tiden end til 21. december, hvor Top-Toy fik tilladelse til at gennemføre en rekonstruktionsplan for de to butiks-kæder. Men julesalget vendte op og ned på det hele.

– Vi var kommet langt, havde fået godkendt vores plan og har arbejdet i døgndrift på at skabe rammerne for en rekonstruktion af Top-Toy, men i dag må vi erkende, at vi på grund af et svigtende julesalg ikke længere er i stand til at fortsætte rekonstruktionen, sagde Top-Toys administrerende direktør Per Sigvardsson i pressemeddelelsen.

Forbrugere er dårligt stillet

Til gengæld virker det til, at både gavekort og andre tilgodehavende-beviser blev gjort værdiløse, da Top-Toy gik konkurs.

– Konkursen betyder blandt andet, at vi ikke giver penge retur, samt at gavekort og Fætter BR-mærker desværre er værdiløse, siger Lars Bo Kirk, fungerende talsmand fra Top-Toy til Ekstra Bladet.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få kontakt til Top-Toy for at få uddybet den udmelding, da TV2 Østjylland. skriver, at kunder godt kan bruge deres gavekort i udvalgte Fætter BR-butikker. Det er dog uvist, hvilke butikker der er tale om, og den påstand står ikke mål med det, Konkurence- og Forbrugerstyrelsen skriver om gavekort.

Herfra er udmeldingen den, at dine penge, der er lagt i gavekort kan være tabt. Du risikerer at skulle via konkursboet for at få dine penge igen, og en ny eventuel ejer af Fætter BR og af Toys’R’US er ikke forpligtet til at indløse gavekort og tilgodebeviser, den gamle ejer stod bag.

Powered by Labrador CMS