Ekspert: Dette kunne have reddet Dianas liv

Nu afslører en kendt retsmediciner, at to faktorer omkring prinsessens død kunne have reddet hende.

Udgivet Opdateret

Verden gik på det nærmeste i chok 1. september 1997: Natten til den dag døde prinsesse Diana efter at have været i en voldsom trafikulykke i en tunnel i Paris.

Nu fortæller en retsmediciner, at hendes liv med stor sandsynlighed kunne være reddet.

To faktorer gjorde dog, at udkommet blev et helt – og mere tragisk – andet.

Det skriver Daily Mail. 

Det er Storbritanniens førende retsmediciner doktor Richard Shepherd, der i bogen ‘Unnatural Caurses’ skriver, at prinsessen fik en lille skade på en vene. Alligevel endte den med at koste hende livet.

Richard Spepherd vidnede i sin tid også i en større undersøgelse omkring Dianas død.

I en Mercedes sad Diana, Dodi al-Fayed og chaufføren Henri Paul og Fayeds bodyguard, Trevor Rees-Jones.

Den eneste, der havde sele på var Rees-Jones.

Kastet fremad

Ved sammenstødet blev Fayed kastet frem mod chaufføren med cirka 90 kilometer i timen. De dør begge øjeblikkeligt.

Også Diana bliver kastet fremad. På grund af sin lette vægt fik hun ved det kun brækket få knogler og en fik en skade i brystet. Den skade resulterede dog i en rift i en vene i en af hendes lunger.

Da redderne når frem anses hun for at være i stabil tilstand – hun kan også kommunikere. Derfor bruger personalet kræfterne på Rees-Jones – imens bløder det fra venen ind i Dianas bryst.

I ambulancen mister hun bevidstheden og til sidst får hun hjertestop. Redderne forsøger at genoplive hende og på hospitalet lykkedes det at opdage den revnede vene – men for sent.

En vene pumper ikke med samme styrke som en blodåre – og de skader er sværere at identificere.

– Hendes specifikke skade er så sjælden, jeg tror ikke, jeg har set en lignende i hele min karriere, skriver Richard Shepherd.

Lille – på det forkerte sted

Han beskriver hendes skade som lille – men på det forkerte sted:

– Hvis bare hun havde siddet på forsædet – i en anderledes vinkel, hvis bare hun var blevet kastet fremad med 15 kilometer mindre i timen …, skriver han videre.

Én ting er han dog ikke i tvivl om: Den største årsag til hendes død var hendes egen: Hun havde ingen sikkerhedssele på.

– Havde hun haft det, var hun sandsynligvis i offentligheden to dage senere. Måske med et blåt øje og måske en smule stakåndet på grund af de brækkede ribben, skriver retsmedicineren, der dog kalder det for ‘en tragisk ulykke’.

Powered by Labrador CMS