EL vil have Eritrea-sager genoptaget

Newspaq
Udgivet Opdateret

Johanne Schmidt-Nielsen vil have genoptaget de eritreiske asylansøgeres sager hurtigst muligt.

Behandlingen af asylansøgningerne fra Eritrea skal genoptages hurtigst muligt. Det mener Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

– Det er i første omgang dybt problematisk, at man har stoppet behandlingen af de her menneskers asylsag. Der er masser tilgængeligt materiale fra Tyskland, Sverige, USA, Storbritannien, Amnesty, Human Right Watchs og så videre, siger hun til Ritzau.

Hos SF håber man, at justitsministeren bliver hurtigt færdig med sin undersøgelse, så asylansøgerne kan få deres ansøgninger bedømt på et korrekt grundlag.

– Det er godt, at ministeren selv beder om en redegørelse. Den, håber jeg, kommer hurtigt, for det har været pinefuldt at være vidne til det forløb, der har været omkring rapporten og den massive kritik, der har været, skriver partiets retsordfører, Karina Lorentzen, i en skriftlig kommentar.

– Det er altså mennesker og ikke skakbrikker, vi taler om, og på mandag genoptager de sagerne om de eritreiske flygtninge. Derfor er det lidt en hastesag.

Hos Enhedslisten har man en mistanke om, at rapporten fra Eritrea fra starten har været politisk bestillingsarbejde.

– Der er ikke nogen tvivl om, at regeringen synes, det var ubekvemt, at der kommer flygtninge fra Eritrea. Frem for at behandle asylansøgerne ville man undersøge sikkerhedssituationen, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

– Det er fint nok at sende en mission af sted, men jeg synes ikke, det er forsvarligt at standse sagsbehandlingen, når nu der er masser af tilgængeligt materiale.

Ifølge avisen Information er rapporten blevet brugt af regeringen i Eritrea til at afvise anklager om sikkerheds- og menneskerettighedssituationen i landet.

– Hvor er det pinligt, at en dansk rapport i Eritrea bruges til at legitimere regimets opførsel. Vi taler om et diktatur, hvor politiske modstandere fængsles, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS