Elefanter i zoo skal sniffe hash

Den elefant, der allerede har prøvet det, er øjensynligt vild med det.

Udgivet Opdateret

Den zoologiske have i Warszava er i gang med at teste noget helt nyt af på deres elefanter.

I et forsøg på at gøre elefanterne i fangenskab mindre stressede, vil den zoologiske have i fremtiden sørge for, at elefanterne får medicinsk marihuana.

Det skriver The Guardian.

Et banebrydende projekt kalder den polske zoologiske have det, for det er første gang nogensinde, at et projekt som dette forsøges. Der har før været projekter med andre dyr som heste og hunde, men det er aldrig prøvet af på elefanter.

Det er de afrikanske elefanter i den zoologiske have, det medicinske marihuana skal afprøves på.

Kunne godt li’ det

Der er allerede en hunelefant, der har fået en dosis, og det viste indledningsvist, at det var noget, hun godt kunne lide og affandt sig med at indtage det, forklarer dyrlægen Agnieszka Czujkowska, der står i spidsen for projektet.

Hun forklarer derudover, at det medicinske marihuana ikke medfører eufori eller skadelig bivirkninger på lever eller nyrer.

Projektet anses for at være en ny måde at reducere den stress, som dyr i fangenskab oplever på daglig basis.

Særligt for flokken af elefanter i den zoologiske have i Warszava, afprøves den medicinske marihuana på et tidspunkt, hvor flokken kan have ekstra brug for det. Det er nemlig ikke ret lang tid siden, at flokken har mistet deres alfahun.

To-års forsøg

Dyrlægen Agnieszka Czujkowska antager, at det vil tage omtrent to år, før det er muligt at se resultaterne af, om behandlingen har virket i den henseende, som det håbes.

Elefanternes stressniveau overvåges ved at tjekke deres niveau af hormoner samt ved hjælp af observationer af elefanternes væremåde.

Dyrlægen er klar over, at projektet kan tiltrække sig en del opmærksomhed, men der er dog noget, som hun vil afkræfte med det samme.

– I modsætning til, hvad man kunne forestille sig, vil elefanterne ikke bruge hashpiber eller få store store tønder af marihuana, der ellers er tilsvarende til deres størrelse, forklarer Agnieszka Czujkowska grinende.

Elefanterne skal efter planen have en dosis, som svarer til det, man i andre projekter har givet heste. Omtrent 12 dråber CBD-olie to til tre gange om dagen.

Elefanterne indtager den flydende dosis, der er af høj koncentration, gennem deres snabler.

Powered by Labrador CMS