Endnu en avis fanget i svindler-fælde

Jyllands-Posten har tidligere advaret mod en falsk artikel, fabrikeret til at ligne en af deres, men blot være et usselt svindelforsøg. Ekstra Bladet er nyt offer.

Ekstra Bladet er nu også “afsender” på en falsk artikel, der lokker intetanende og godtroende læsere i fedtefadet. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Thomas Steffensen, Evi Jensen og Mille Sørensen har angiveligt skrevet en artikel på Ekstra Bladets netavis om, hvordan danskere kan få fat i den nye iphone til – latterlige – fem kroner ganske nemt.

Artiklen er, advarer Ekstra Bladet, fup og fidus. Ganske lige som den artikel, der også har floreret på især Facebook med Jyllands-Posten som afsender. Artiklerne har intet med de angivne blade at gøre.

Ganske som med det foregående tilfælde hos Jyllands-Posten, så henviser artiklen til en datingside kaldet Date2Find, der tidligere har været massiv medieomtale om. Blandt andet hos Newsbreak.dk, men også Ekstra Bladet selv, der har talt med to mænd, der begge føler sig snydt af en bizar abonnementtjeneste, der lokker flere 100 kroner ud af folk.

– Det er noget, vi ser med stor alvor på, og vi arbejder på at komme til bunds i sagen med henblik på straks at få det stoppet, siger Ekstra Bladets administrerende redaktør Ole Sloth til sin egen avis.

Den falske artikel er så gennemført, at selv eb.dks kommentarspor er inkluderet med massevis af falske kommentarer.

Du kan se billeder af fup-artiklen her.

Powered by Labrador CMS