Endnu en stormagt vil bombe i Syrien

Storbritannien støtter op om Frankrigs optrapning i Syrien og Irak mod Islamisk Stat. Her er det en russisk bombe, der rammer et mål i Syrien i starten af oktober. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Den britiske leder er enig med sin franske kollega om at optrappe krigen mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Den franske præsident, François Hollande, siger, at Frankrig og Storbritannien vil dele flere informationer med europæiske partnere, og at man med det samme skal dele informationer om flypassagerer.

Det oplyser han på et pressemøde med Storbritanniens premierminister, David Cameron.

– Jeg er en fast støtte af de tiltag, præsident Hollande har taget for at ramme Isil i Syrien, siger Cameron, som bruger en anden betegnelse for den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat.

– Det er min faste overbevisning, at Storbritannien også skal gøre det (anvende de samme tiltag, red.), fortsætter Cameron, som mandag morgen besøgte spillestedet Le Bataclan i Paris, der forrige fredag blev udsat for et skudangreb, hvor knap 90 mennesker mistede livet.

Han vil senere på ugen informere det britiske parlament om sine planer for en “omfattende strategi” for at bekæmpe Islamisk Stat.

Det står ikke klart, hvad de to ledere præcist mener i forhold til det fælles passagerregister.

EU har længe arbejdet på et fælles register over flypassagerer ved navn Passenger Name Record, PNR.

PNR-databasen skal omfatte rejser inden for EU, og oplysningerne skal opbevares i et år, lyder planerne.

Det har været forsinket på grund af EU-Parlamentet, hvor mange parlamentarikere udtrykker bekymring over beskyttelsen af persondata.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS