Esbjerg-skoler får 660.000 kroner

Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond har uddelt 660.000 kroner. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
Udgivet Opdateret

Der har været udlodning i Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond, og fonden har uddelt 660.000 kroner ved forårsudlodningen 2015.

Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond har uddelt 660.000 kroner til videregående uddannelsesaktiviteter i Esbjerg.

500.000 kr. går til Esbjerg International School til en større udbygning, som er i planlægningsfasen. Støtten er betinget af, at udbygningen bliver effektueret. Skolens udbygning er desuden afhængig af støtte fra andre store fonde.

120.000 kr. går til Erhvervsakademi Sydvest til ny 2-årig uddannelse som Serviceøkonom med henblik på job inden for servicebranchen. Det kan for eksempel være turisme, hotel, restauration, sportsmanagement mv. Uddannelsen bliver etableret efter opfordringer fra turistbranchen i området, der mangler uddannet arbejdskraft. Midlerne gives til udgifter i planlægningsfasen.

En gymnasial uddannelse vil give adgang til Serviceøkonomuddannelsen, men også erhvervsuddannelser kan give adgang. For eksempel tjener, bager, gastronom og eventkoordinator. Det er første gang, at disse uddannelser får mulighed for en videregående uddannelse i Sydvestjylland.

25.000 kr. går til foreningen Social Aktivitet Mellem Studerende (SAMS). Foreningen arrangerer årligt en stor sportsevent for studerende fra de 5 uddannelsesinstitutioner med videregående uddannelser (Syddansk Universitet, Aalborg Universitet Esbjerg, UC Syd, Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole og Erhvervsakademi Syd Vest). Foreningen havde sin første event i foråret 2013 og kaldes Kongekampen.

Foreningen er startet af studerende. Formålet er at skabe større sammenhold på tværs af uddannelsesinstitutionerne i byen og give de studerende mulighed for at skabe et bredere netværk.

15.000 kr. går til 3 lærerstuderende, som hver får 5.000 kr.:
Jonas Lautrup Frisk
Sabrina U. Søndergaard
Tina Nygaard Dideriksen

Powered by Labrador CMS