Fædre kan ikke få børnepenge

Newspaq
Udgivet Opdateret

Når børnepengene automatisk går ind på morens konto, er der tale om en forældet praksis. Det mener ligestillingsordfører og organisation.

Det er gammeldags og forkert, at børnepengene absolut skal gå ind på morens konto, hvis forældrene bor sammen.

Det mener både organisationen Kvinfo, der arbejder for ligestilling i samfundet, og Liberal Alliances ligestillingsordfører, Merete Riisager. Alligevel fremgår det klokkeklart af loven om børnepenge, at “børne- og ungeydelsen udbetales til barnets mor”, skriver metroxpress.

– Det er jo dybt forældet. Der er meget større lighed mellem forældrene i dag, og moderne fædre er lige så interesserede i at være en del af deres børns liv i dag, siger Merete Riisager til metroxpress.

Loven giver kun mulighed for, at faderen til et barn kan modtage børnepengene, hvis forældrene er skilt, og barnet bor hos ham. Og det undrer blandt andre Søren Gade, der er far til to og bor i København med sin kæreste.

– Vi deler forældrerollen ligeligt. Delte barslen, henter dem lige meget fra institutionen, så derfor er det ulogisk og irriterende forskelsbehandling, at børneydelsen skal tilgå morens konto – og ikke kan tilgå farens eller en fælleskonto, siger han.

Og det er presseansvarlig Suzanne Moll fra organisationen Kvinfo enig i.

– Vi arbejder for ligestilling, og det her er jo lige så slemt, som når det går den anden vej. Vi så da gerne – hvis det kan lade sig gøre i praksis – at forældrene i stedet kunne indberette, hvem af dem der skal modtage pengene, siger hun til metroxpress.

Udbetaling Danmark, som står for at udbetale børnepengene, skriver i et skriftligt svar til metroxpress, at “Udbetaling Danmark er forpligtet til at følge den lovgivning, der besluttes af Folketinget”.

Men den lov burde rettelig laves om, mener Liberal Alliances Merete Riisager:

– Jeg synes, der ligger en symbolsk misvisning i den her lov. Så det ville være en fin symbolik at ændre det, siger hun.

Newspaq

Powered by Labrador CMS