Færre gravide klager over fyring

Newspaq
Udgivet Opdateret

Antallet af gravide kvinder, der klager over fyringer, er faldet en lille smule. Det er positivt, mener 3F’s næstformand.

Færre gravide og kvinder på barsel har klaget over fyringer i 2013 i forhold til året før. Det skriver Fagbladet 3F.

I 2013 afgjorde Ligebehandlingsnævnet 37 sager om afskedigelse i forbindelse med graviditet og barselsorlov. I 2012 behandlede nævnet 41 sager. I 2010 var der 32 sager.

Det viser tal fra Ligebehandlingsnævnet. Af de 37 sager i 2013 fik 14 medhold.

– Hvis tallet er udtryk for, at færre rent faktisk er blevet fyret, så er det naturligvis positivt, at lidt færre gravide og kvinder på barsel har klaget i 2013 i forhold til året før, siger 3F’s næstformand Jane Korczak.

I DI siger chefkonsulent og advokat Morten Eisensee, at han er glad for, at tallet ser ud til at have toppet. Han hæfter sig ved, at det kun er i 14 af 37 sager, at klager har fået medhold.

– Jeg oplever, at virksomhederne er meget omhyggelige i forhold til at få dækket risikoen af. De praktiske problemer ved at have gravide ansatte er også blevet langt mindre. Arbejdsgiverne er i stigende grad vant til, at medarbejdere skiftes ud hurtigt, eller at nogle er væk i længere tid ad gangen. Dertil kommer det kønspolitiske aspekt: Fædre går også på barsel, og chefer i dag har en højere grad af indlevelsesevne i forhold til det at have børn, siger han.

Newspaq

Powered by Labrador CMS