Fagforbund truer Thorning med partistøtten

Socialdemokraterne kan komme til at betale en meget dyr pris for sin fastsatte kurs på dagpengeområde. Foto: LARS KRABBE/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Flere fagbosser og to lokalformænd i 3F vil have lempet dagpengereglerne. Ellers ryger støtten til Socialdemokraterne, lyder det.

– Der skal ikke gøres yderligere ved dagpengene.

Med en stram mine blev det slået fast af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da Socialdemokraterne tirsdag indledte deres sommergruppemøde.

Men denne stædighed kan komme til at koste partiet dyrt.

Tre mindre fagforbund og to lokalafdelinger i 3F truer nu direkte med at trække støtten til Socialdemokraterne, hvis ikke regeringspartiet gør mere for de udfaldstruede dagpengemodtagere. Det skriver dr.dk.

DR Nyheder har ringet rundt til en række fagforeningsformænd og lokalformænd. Herfra lyder meldingen, at fortsætter Socialdemokraterne den stramme kurs på dagpengeområdet, så kan de ikke længere, overfor medlemmerne, forsvare at yde støtte til partiet.

Hos 3F i Horsens kalder afdelingsformand, Hans. A. Sørensen, Socialdemokraternes dagpengepolitik ‘grotesk’.

– De har fuldstændig glemt, at en del af den danske model er det sociale sikkerhedsnet. Hvad angår dagpengereformen, så har de ikke formået at rette op på den, siger han til DR Nyheder om Socialdemokraternes knap tre år i regeringen.

Hos Serviceforbundet, der blandt andet organiserer bankbetjente, frisører og optikere, vil forbundsformand, John Dybart, heller ikke afvise, at dagpengeområdet kan blive en forudsætning for støtten.

– Dagpengereformen er så indgribende i mange menneskers hverdag, og hvis man ikke vil lytte til de mennesker, der normalt bekender sig til arbejderpartierne, så kan jeg godt forestille mig, at det her vil komme i kraft, siger han til DR Nyheder.

I Dansk El-Forbund har hovedbestyrelsen allerede indstillet til sine 23.140 medlemmer, at den direkte partistøtte skal droppes på forbundets kongres i slutningen af oktober. Det skyldes blandt andet dagpengereformen, siger formand Jørgen Juul Rasmussen til DR Nyheder.

Onsdag mødes LO-toppen med Socialdemokratiet som en del af partiets sommergruppemøde i Helsingør. Her vil næstformand Lizette Risgaard afkræve Socialdemokraterne svar på dagpengeproblematikken.

– Det, der er vigtigt, er, at vide hvor Socialdemokraterne står i det fald, de har mulighederne for at bestemme. Det er jo det, som vi og vælgerne skal tage stilling til, når der om ikke ret lang tid skal vælges et nyt folketing, siger hun til DR Nyheder.

Newspaq

Powered by Labrador CMS