Fange henrettet: Her er hans voldsomme sidste ord

En 40-årig mand blev torsdag lokal tid henrettet i den amerikanske stat Alabama.

40-årige Torrey McNabb er ikke mere. Foto: Politi
Udgivet Opdateret

I 20 år har 40-årige Torrey Twane McNabb siddet fængslet og ventet på at dø i den amerikanske stat Alabama. Nu har staten endegyldigt taget hans liv. McNabb blev henrettet torsdag lokal tid med en hjertestoppende indsprøjtning, skriver flere amerikanske medier. Blandt andet AL.com.

Som traditionen byder, har dødsdømte fanger mulighed for at komme med et såkaldt “final statement” – en sidste udtalelse inden livet tages fra dem. Således tilfaldt den ære også Torrey McNabb, der benyttede sin tid ganske proaktivt. Han bedyrede først for sin mor og søster, at han ikke var bange for at dø, men det der fulgte tog pusten fra tilhørerne.

– Til staten Alabama, jeg hader dig, røvhuller. Jeg hader jer, jeg hader jer, rungede det. Da en ansvarlig endelig satte aflivningsprocessen i gang, strakte Torrey sin langefinger – et sidste “fuck dig” til den stat, hvis love tog hans liv.

Dræbte betjent

For 20 år siden skød og dræbte den nu henrettede McNabb betjenten Anderson Gordon på gaden i byen Montgomery. Forinden havde dybt kriminelle McNabb forsøgt at flygte fra en kaution, men det endte i et trafikuheld, som Gordon blev kaldt til.

40-årige McNabb havde ingenlunde i sinde at blive, og han responderede ved koldblodigt at affyre fem skud, der i forening slog betjenten ihjel den dag i 1997.

Anklageren i den endog meget gamle sag, forklarede at Gordon blev dræbt, mens han sad i sin patruljevogn.

Grunden til, at der skulle gå 20 år, før McNabb skulle henrettes, finde i, at hans advokater længe har forsøgt at få omstødt dødsdommen med henvisning til det inhumane i, at bedøvelsesmidlet ikke er tilstrækkeligt.

I en pressemeddelelse har familien til betjenten udsendt følgende:

– For over 20 år siden mistede vi en ledsager, en far, en bror og en ven, som kun ønskede at gøre en forskel i sit samfund. Vor bror, som vi kærligt kaldte ham, arbejdede for at gøre en forskel, indtil hans liv blev taget fra ham. Selv om dette har været en vanskelig dag for Gordon-familien, fortsætter vi også med at bede for familien til Torrey McNabb.

Powered by Labrador CMS